Quantcast

I. Šimonytė: ministro pirmininko ir Seimo narių atlyginimai yra nenormalūs

Premjerė Ingrida Šimonytė laikosi pozicijos, kad valstybės tarnautojų, parlamentarų ir ministrų atlyginimai yra neadekvačiai maži. Dėl tokios situacijos, jos nuomone, į svarbias pareigas siekia patekti nebūtinai tai pozicijai tinkamų kompetencijų turintys asmenys.

Tokią poziciją ministrė pirmininkė išdėstė ketvirtadienį Vyriausybės valandos Seime metu sulaukusi Darbo partijos frakcijos parlamentaro Vytauto Gapšio klausimo. „Darbietis“ teiravosi, ar premjerė normalia laiko situaciją, kai kurių valstybinių įmonių vadovai gauna Ministrų Kabineto vadovės metinį atlyginimą prilygstančius ar net viršijančius priedus.

„Nuoširdžiai? Čia mano, ministro pirmininko, atlyginimas yra nenormalus. Čia ne įmonių vadovų atlyginimas yra nenormalus. Nenormalus ir Seimo narių atlyginimas“, – Seime į „darbiečio“ klausimą atsakė I. Šimonytė.

„Mes tokiais būdais sukuriame pigią valdžią. Tuomet į tas pozicijas veržiasi žmonės, kuriems tas atlyginimas atrodo labai didelis gyvenimo pasiekimas, ir kurie ne visada supranta savo atsakomybę. Man atrodo, čia per ilgą laiką Lietuvos politika pati save taip nusipigino“, – mano ji.

Premjerė pažymi, kad valstybės įmonių vadovus įprastai bandoma rasti rinkoje, kurioje šiuo metu bankai, komunikacijos ar gamybos įmonės gali pasiūlyti kur kas didesnius atlyginimus.

Nuoširdžiai? Čia mano, ministro pirmininko, atlyginimas yra nenormalus.

„Todėl mes ir nerandame valstybės tarnyboje įvairių institucijų prie ministerijų vadovų, kad nelabai jiems ką galime pasiūlyti. "Malkų" nemažai galime pasiūlyti, bet motyvacijos tai tikrai ne kažką“, – tvirtino I. Šimonytė.

Todėl ministrė pirmininkė išsakė lūkestį, kad ateityje Seimui pavyks šią mažų valstybės tarnautojų atlyginimų problemą išspręsti.

„Tikiu, kad šitas Seimas turės valios priimti tuos sprendimus ne dėl mūsų, kurie čia dabar sėdi. O dėl kitų kadencijų, tam, kad tas darbas būtų vertinamas bent kiek adekvačiai atsakomybei, kuri susijusi su šiuo darbu“, – viliasi premjerė.

Ž. Gedvilo/BNS nuotr.

Portalo lrt.lt duomenimis, Klaipėdos uosto direktorius Algis Latakas 2021 metais už gerus 2020-ųjų rezultatus gavo ir premiją, kurios dydis, kaip ir nurodyta teisės aktuose, siekė maksimalią ribą – 4 mėnesinės algos pastoviosios dalies dydžius, arba 23 151 eurą.

Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius už gerus 2020 metų rezultatus šiemet gavo 22 380 eurų premiją, informuoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Lietuvos geležinkeliai“ įmonės vadovui Mantui Bartuškai išmokėjo 29 032 eurų premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bjauru

Bjauru portretas
Karvė gina savo bandą - visų pirma lt piliečių uždarbiai nenormaliai maži. Kai jie pakils, tada tegu liaudis sprendžia, kelti tiems atsiprašant alryginimus ar ne.

Otas

Otas portretas
Tikrai nenormali.Seimunams isvis atlygio nereiktu moket is mokesciu moketoju.nes jie eina savanoru salies gerove kelti.

Ona

Ona portretas
Na mano pensija tai visai ,,normali,, už 40 su viršum metų 360 eurų ir ką nemirštu sėkmįs išgyventi su tokiu,,mažu,, atlyginimu jei ką tai galiu suteikti konsultaciją šiuo klausimu
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių