Quantcast

I. Šimonytė: Lietuva gali jaustis saugiai, nes yra NATO ir ES narė

Premjerė Ingrida Šimonytė, atsižvelgdama į grėsmę dėl Rusijos karinio įsiveržimo į Ukrainą, ragina Lietuvos žmones, esančius Ukrainoje be labai svarbios priežasties, grįžti į Lietuvą ir kurį laiką nevykti į Ukrainą, jeigu tam nėra būtinybės. Pasak jos, esamos situacijos kontekste Lietuva gali jaustis saugiai, nes yra NATO ir ES narė.

„Reikia žinoti žmonėms, kurie yra Ukrainoje dabar be labai svarbios priežasties, be kažkokių darbo ar kitų svarbių aplinkybių, kad turbūt saugiau yra sugrįžti į namus ir nevykti kurį laiką, jeigu tokios būtinybės nėra. Mes turbūt turime žinoti, kad kaip valstybė esame NATO ir ES narė bei galime jaustis saugiai tiek, kiek galima jaustis saugiai tokiomis aplinkybėmis, kai XXI amžiaus 22-aisiais vyksta dalykai, kurių neturėtų vykti“, – antradienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė tikino, kad galimo konflikto poveikis gali būti labai įvairus, bet labiausiai tai gali atsiliepti pasaulio žaliavų rinkoms, kurios dėl konflikto gali sutrikti. Anot jos, dėl to galėtų dar labiau kilti naftos ir kitų žaliavų kainos, ir tai jau būtų tiesioginis konflikto poveikis Lietuvos žmonių gyvenimo kokybei ir sąskaitoms, kurios yra mokamos. Galimas karinis konfliktas, pasak jos, kelia grėsmę daugeliui žmonių.

Sakyčiau, kad investuotojai tikrai gali būti ramūs ir tie, kurie dirba Lietuvoje, ir tie, kurie galvotų ateiti dirbti Lietuvoje.

„Manau, kad (galimas konfliktas – ELTA) nerimą kelia absoliučiai daugumai pasaulio žmonių, bent jau Vakarų demokratijų, vien dėl to, kad tokių dalykų neturėtų vykti šiuo istorijos tarpsniu. Pasaulis atrodė pasimokęs iš paskutinio pasaulinio karo, bet net esant NATO, ES nare, neįmanoma išvengti dalykų, kurie pasidaro tokiais atvejais globalūs, globalios problemos. Ir toks labai paprastas pavyzdys yra tiekimų sutrikimai arba ženkliai padidėjusios kainos“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Vis tik, politikė aiškino, kad verslininkai, norintys investuoti Lietuvoje, gali būti absoliučiai ramūs, nes Lietuva yra dviejų tarptautinių blokų, NATO ir ES narė bei Lietuvai negresia tiesioginė karinė grėsmė.

„Žinome bandymus paveikti mūsų kažkokiais informacines sistemas arba kažkokių institucijų duomenų bazes, tokių bandymų būna ir ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse. Mes rengiame atsargumo priemones, kurios leistų mums saugiai jaustis ir šia prasme. Sakyčiau, kad investuotojai tikrai gali būti ramūs ir tie, kurie dirba Lietuvoje, ir tie, kurie galvotų ateiti dirbti Lietuvoje“, – tvirtino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Rusijai prie Ukrainos sienų sutelkus daugiatūkstantines ginkluotąsias pajėgas, nerimaujama, jog Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Penktadienį JAV prezidentas Joe Bidenas per vaizdo konferenciją su sąjungininkais pareiškė, kad, žvalgybos duomenimis, Rusija gali užpulti Ukrainą vasario 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
IR ŠALIS IR GYNĖJAI BEPROČIAI CHACHLIATINA SU SAVO DEBILAVA VALDŽIUKE

ups

ups portretas
nu tai Gabriukas vyksta į Ukrainą ginti ES saugumo, ar jie ten nežino, ką daro ir sako kiti? jau pasimetėm, viename straipsnyje-jetau, bus....kitame straipsnyje-viskas saugu.....juokdariai....

Bepročiai \\\\...////

Bepročiai  \\\\...//// portretas
gins?___Normalią šalį su nomaliais vadovais GAL? Tik G A L?.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių