Quantcast

I. Šimonytė: kol kas trečiosioms šalims galima perduoti tik „AstraZeneca“ vakciną

Lietuva sieks daugiau vakcinos paaukoti trečiosioms šalims, bet kol kas tai įmanoma tik su „AstraZeneca“ vakcina, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Yra toks naivus įsivaizdavimas, kad Lietuva gali pasižiūrėti savo vakcinas ir sakyti: atiduodame. Taip neveikia, todėl, kad vakcinos yra medicininis preparatas. Tam, kad gamintojas prisiimtų atsakomybę už vakcinos kokybę, perdavimai trečiosioms šalims pagal tas sutartis, kurios yra sudarytos Europos Sąjungoje su gamintojais, turi būti suderintos su gamintojais“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjerė.

„Kol kas vienintelis gamintojas, su kuriuo toks algoritmas yra veikiantis, yra „AstraZeneca“, – pridūrė ji.

Lietuva yra paskelbusi apie savo sprendimus paaukoti šią vakciną Rytų Partnerystės šalims bei Taivanui. Premjerės teigimu, šie kiekiai gali didėti, tačiau „AstraZeneca“ iš anksto nepraneša apie tiekimo kiekius, kas apsunkina procesą.

„Tos vakcinos, kurios reikalauja vadinamojo šalčio kelio, tai yra „Pfizer“ ar „Modernos“ vakcina, jos turi logistinių apsunkinimų, jų tiesiog nepakrausi ir neišveši automobilio bagažinėje. Ir kadangi tai yra labai maži kiekiai, tai tiesiai pasakysiu, kad gamintojai nėra labai suinteresuoti netgi pasiūlyti tą būdą, kaip jie prisiimtų atsakomybę už vakcinos kokybę, kuri, pavyzdžiui yra perduodama Ukrainai ar Gruzijai ar kitai šaliai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Tos vakcinos, kurios reikalauja vadinamojo šalčio kelio, tai yra „Pfizer“ ar „Modernos“ vakcina, jos turi logistinių apsunkinimų, jų tiesiog nepakrausi ir neišveši automobilio bagažinėje.

Pasak jo šiuo metu dirbama siekiant užtikrinti didesnę paramą vakcina kitoms valstybėms, nes Lietuva taip mato kaip indėlį į globalinės krizės sprendimą, pasirūpinant užkirsti kelią tolesnių viruso mutacijų atsiradimui.

„Bet kita vertus, mes negalime tiesiog kaip plytos atiduoti ir pasakyti – atvažiuokite, išsivežkite“, – pabrėžė ji.

„Mes planuojame didesnių perdavimų, mes planuojame pildyti savo tiekimus ir paramos teikti daugiau, kadangi tikrai vakcinų kiekis, kuris Lietuvą turėtų pasiekti, yra nemažas ir galiojimo laikas yra ribotas“, – kalbėjo premjerė.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46,7 proc. žmonių. Iš viso Lietuva yra sulaukusi per 3,2 mln. skiepų dozių, nepanaudota daugiau nei 822 tūkst. dozių.

Vilniaus miesto savivaldybė paskutiniu metu pranešė apie maždaug 4 tūkst. „Modernos“ vakcinų utilizavimą, pasibaigus jos galiojimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
va koki moli mums kuria kurapatkos, ima šaukia rekia fokusus išradinėja , ne nuo pandėmijos ginasi pagal ta nesąmone bet pragivenimo lobina vis mulkina žmoniu pasekmes nuvilnija bet svarbu mes esame pirmi už kitus, šaukia danija atsisako astra zenekos tie mūsų kurapatku vadai klaupiasi prieš danus duokite mums mes esame nabagai, tremti kentėjome dar iki šiol nebesuvedame galu ekonomika vis sviroja skaičiai nekyla vai kaip blogai mums, ir kas toliau pinigučius pilnom mašnom išstumdė ištaškė milijardus o kas toliau juk pensininkai dabo žmones vaikai ir likusi publika dar gyva kol kas dusinkim kol dar yra mums sekti, o kad pragyvenimo lygio nėra taip jo ir nebuvo ir nebus, niekados, va mūsų paradas kurapku seime balsoja ura , tovarišči, ura runkeliai,

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
beje , rašykite eurais , kas nutiko , suma kosminė

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
tai atiduokit lietuvos gyventojams , jie ją parduos :))) . o seimas pavogė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių