Quantcast

I. Šimonytė: keisti žemės ūkio ministrą šiuo metu nebūtų racionalu

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad šiuo metu keisti žemės ūkio ministrą nebūtų racionalu, nes žemės ūkio sektoriuje vyksta pokyčiai, už kuriuos tiesiogiai atsakingas ministras.

„Po savaitės maždaug prasideda deklaravimo sezonas. Tai turbūt vienas iš svarbiausių dalykų per metus, kas vyksta žemės ūkyje, nes nuo to priklauso išmokos, nuo to priklauso ūkių pajamos, daugybė dalykų“, – antradienį interviu „Info TV“ sakė ministrė pirmininkė.

„Įsigalioja nauji strateginio planavimo dokumentai, daug pokyčių, daug iššūkių, Nacionalinės mokėjimų agentūros vadovas nedirba jau turbūt didesnę dalį laiko bent jau šiais metais, neateina į darbą. Tokiu momentu keisti ministrą, mano supratimu, būtų tiesiog labai neatsakinga“, – pridūrė ji.

I. Šimonytės teigimu, minėtas problemas turėtų spręsti dabartinis ministras Kęstutis Navickas, nes tai yra jo „asmeninės atsakomybės sritis“.

„Dabar tokių dalykų nei svarstau, nei manau, kad būtų racionalu svarstyti, – kalbėjo premjerė. – Norėčiau, kad ministras savo darbą padarytų, o tada aš jau galėsiu jį vertinti.“

Savo poziciją ministrė pirmininkė komentavo „Lietuvos rytui“ praėjusią savaitę pranešus, kad ji yra apsisprendusi pakeisti minėtą Vyriausybės narį.

Dėl situacijos žemės ūkio sektoriuje Seimo opozicija ministrui rengia interpeliaciją, surinkti visi reikalingi parašai.

Interpeliacijos iniciatoriai padėtį žemės ūkio sektoriuje vadina kritine ir abejoja ministro gebėjimu ją suvaldyti.

K. Navickas netrukus turėtų gauti Seimo nario įgaliojimus – jis užims mandato atsisakiusio buvusio konservatoriaus Mykolo Majausko vietą.

Ministrui interpeliacija grasinama ne pirmą kartą. Pareigas jis išsaugojo 2022 metų birželio pradžioje, tada inicijavusi nepasitikėjimą ministru opozicija nenumatytame posėdyje protestuodama nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu , racionaliausia būtų

Pritariu , racionaliausia būtų  portretas
keisti premjerą . Žiūrėti darosi sudėtinga , o ministrų klausyti be pasibjaurėjimo jau kartais neįmanoma.

apsieis be jūsų

apsieis be jūsų portretas
Nekomanduokit premjerei-per skystos jūsų blauzdikės

Anonimas

Anonimas portretas
Ne keisti o T RAI skYTI LAIKAS !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių