Quantcast

I. Šimonytė: gelbėti rusus nuo mobilizacijos – ne Lietuvos pareiga

Ne kaimyninių valstybių pareiga išgelbėti rusus nuo Kremliaus paskelbtos dalinės mobilizacijos šalyje, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Taip ji komentavo Lietuvos poziciją dėl galbūt išaugsiančio Rusijos piliečių srauto prie Lietuvos sienos.

„Išgelbėti visus Rusijos piliečius nuo mobilizacijos turbūt nei Lietuvos, nei kitų kaimyninių valstybių pareiga“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, sprendžiant tiek dėl humanitarinių vizų, tiek dėl prieglobsčio suteikimo kiekvienas asmuo turi būti vertinamas individualiai, atsižvelgiant į jam kylančias grėsmes.

Išgelbėti visus Rusijos piliečius nuo mobilizacijos turbūt nei Lietuvos, nei kitų kaimyninių valstybių pareiga.

„Man nebūtų suprantama tokia situacija, kai mes žmones į Lietuvą humanitariniais pagrindais įsileidžiame tik dėl to, kad karas jiems buvo okey, kai matei jį per televizorių, sėdėdamas ant sofos, bet pasidarė nebe okey, kada tavo vyriausybė ir tavo Šoigu tave pakvietė į kariuomenę ir pasiūlė kare sudalyvauti savo fiziniu kūnu“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak jos, Kremliaus karas Ukrainoje prasidėjo 2014 metais ir Rusijos piliečiai turėjo „laiko apsispręsti, kokia jų pozicija“.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje. Pasak jo, šaukimas taikomas atsargos kariams, pirmiausia – turintiems patirties. Rusija tikisi mobilizuoti apie 300 tūkst. karių.

Reaguodama į mobilizaciją, Lietuva pakėlė kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygį, kitą savaitę dėl to šaukiama prezidento Gitano Nausėdos vadovaujama Valstybės gynimo taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pagalvojau-o gyvenantys kitose šalyse rusai,ar nenorėtų kariaut Ukrainoje,gi jie sako,už Tėvynę,nors ta Tėvynė pradėjo karą Ukrainoje.Kaip čia taip?galėtų padėti ne žodžiais čia komentaruose putleriui,o dalyvavimu...Gal klystu???

pastaba

pastaba portretas
2004 m rase vestnik akademii "...Сегодня лженаука проникла во многие органы государственной власти - в Минобороны, МЧС, МВД, в Государственную думу. Выступая в канун Нового года в прямом эфире на канале РТР, С. Шойгу * заявил, что МЧС в своей работе использует советы астрологов. Несколько лет назад при МЧС была организована лаборатория экстрасенсов. При Минобороны продолжает функционировать в/ч 10003, проводящая весьма сомнительные эксперименты с колдунами..."

o

o portretas
kur dingo komsorgas ir visi kgb rezervistai ir stasy merkel negirdet negi taip baisus ateiviai kad nezinot nuo ko pradet jei nesivienysim po 1 isgaudys ir uzdarys dar Reigans ta paminejo bet iki siol nieks netyki siais velniais ?===
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių