Quantcast

I. Šimonytė apie veto: atrodo, kad Prezidentūra nusprendė sąmoningai stabdyti skiepijimo progresą

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad prezidento veto dėl mokamų COVID-19 testų nepasiskiepijusiems darbuotojams yra sąmoningas skiepijimo progreso stabdymas.

„Atrodo, kad Prezidentūra nusprendė sąmoningai stabdyti skiepijimo progresą tam, kad nebūtų pasiektas ambicingas prezidento tikslas, tai turbūt toks būtų komentaras. Koks bus balsavimas, pamatysite Seimo salėje“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Ji taip pat teigė besitikinti, kad prezidentas pristatys pandemijos valdymo planą, jeigu tokį turi.

„Aš tikiu, kad prezidentas, jeigu turi planą, jį pristatys. Nesiimu spėlioti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, šiuo metu skiepai prieinami visiems ir yra nemokami, todėl profilaktiniai testai darbuotojams, kurie nesutinka skiepytis, neturi būti finansuojami valstybės biudžeto lėšomis.

„Turint minty, kad vakcina prieinama tikrai visiems, vakcinos yra nemokamos, tai alternatyvūs pasirinkimai turbūt turėtų ir kainuoti tiems žmonėms, kurie tuos pasirinkimus daro“, – teigė ministrė pirmininkė.

Aš tikiu, kad prezidentas, jeigu turi planą, jį pristatys. Nesiimu spėlioti.

Ji dar kartą paragino žmones skiepytis nuo COVID-19, kadangi tai yra „efektyviausia apsauga“.

Vyriausybės vadovė, komentuodama prezidento veto, perfrazavo šalies vadovą, prieš kelias savaites kritikavusį Vyriausybę dėl „dirbtinai sulėtintų skiepijimosi tempų“.

„Mes praktiškai pražiopsojome, pramiegojome pirmą vasaros pusę, kai, nežinau dėl kokių sumetimų, buvo dirbtinai sulėtinti skiepijimosi tempai. Galbūt dėl to, kad nebūtų pasiektas prezidento tikslas 70 proc. iki liepos vidurio. O po to, kai jau buvo pamatyta, kad susikaupė didelės vakcinos atsargos ir kad gali būti kritika iš visuomenės pusės, tada buvo verčiamasi per galvą“, – spalio pabaigoje sakė prezidentas.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį vetavo Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimus, kuriais buvo siūloma įvesti mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Valdantieji siekia prezidento veto atmesti.

Šalies vadovo teigimu, įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Tai, anot Prezidentūros, reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Šimonyte,nežinau kiek laiko dar mus nuodysi su savo parankiniais.Visi turi teisę į nemokama skiepą tai yra mūsų pinigai kuriuos mes kiekvieną mėnesį įnešame į bendrą kasą.Tu neturi teisės atimti tai kas man priklauso ir gerai pamąstyk kalbėdama.Gerbiu Prezidento poelgį,kad vetavo,nes jis žmonių neskirsto ir jam visi lygūs.

Onute

Onute portretas
Išeina taip.kada bus mokami,tada visi bėgs skepytis,kada nemokami,niekas nesiskiepys.

Lauris

Lauris  portretas
Ta pis yra nupususi su skiepais ja jau reike uzdaryti i psihiatrine
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių