Quantcast

I. Šimonytė apie mobingą: vyrauja polinkis kritikuoti, o ne pagirti

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad mobingas Lietuvoje yra kultūrinė problema, su kuria susiduria įvairių sričių darbuotojai. Nors ministrė pirmininkė mano, kad situacija Lietuvoje pamažu gerėja, tačiau, pasak jos, nepakankamai greitai. Mobingą patiriantys žmonės, premjerės teigimu, vis dar nesulaukia reikiamos pagalbos.

„Man atrodo, kad tai yra tokia kultūrinė problema. Tai, matyt, matome ne tik gydymo įstaigose. Manau, kad daugelyje kolektyvų matome vyraujantį polinkį barti, kritikuoti, labai galbūt ir nuožmiai kartais bausti už kažkokias klaidas, kurios yra padarytos. Tikrai neturime kultūros žmogų pagirti, palaikyti, jam padėti, pasiūlyti pagalbą“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Nors ministrė pirmininkė mano, kad situacija pamažu gerėja, tačiau, pasak jos, tai vyksta nepakankamai greitai. Premjerė teigia, kad siekiant, jog situacija keistųsi, būtina taikyti ir specialias priemones.

Tikrai neturime kultūros žmogų pagirti, palaikyti, jam padėti, pasiūlyti pagalbą.

„Tos specialios priemonės tarsi ir buvo sukurtos, bet jos kažkiek, matyt, išsivadėjo todėl, kad nebuvo jaučiama, kad jos yra palaikomos. Tarkime, ir ta pati anoniminė linija, per kurią buvo galima pranešti“, – atkreipė dėmesį premjerė.

Premjerė akcentuoja, kad pandemijos laikotarpiu dėl padidėjusio darbo krūvio ypač išaugo ir medikų patiriamas nuovargis ir psichologinė įtampa.

„Psichologinės pagalbos priemonės yra Sveikatos apsaugos ministerijos medikų bendruomenei specialiai paruoštos, bet tai yra toks platesnis klausimas. Ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kiek žinau, tos iniciatyvos tikrai ėmėsi ir pasiūlė taip pat ir teisinių sprendimų, ir konvencijos ratifikavimą, nors Lietuvoje yra manoma, kad konvencijų ratifikavimas nieko nesprendžia. Tačiau manau, kad jis tikrai labai aiškiai parodo tam tikrą laikyseną bei kryptį ir yra labai svarbu“, – sakė ministrė pirmininkė.

„Bet čia reikia mums daugiau savo gyvenime kiekvienam apsižiūrėti aplinkui, ar mes tikrai nesame per daug kritiški, per daug reiklūs ir kartais labai labai nuožmūs žmonėms, kurie padaro klaidų arba kurie turi tiesiog kitą nuomonę negu mes patys“, – taip pat akcentavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai taip.Premjere.

Tikrai taip.Premjere. portretas
Reikia pasakyti,kad pati Premjere pasizymi dalykisku,ramiu kalbejimu ir jokiu dideliu izeidinejimu buvusios valdzios ir kitu ,nevykdo,taciau kai kuriems veikejams,kaip prof K Masiuliui,p.Z Pavilioniui,p.A Valinskui ir nemazai kitu, tiek politiku,tiek zurnalistu ar eiliniu zmoniu ,jau reiketu raminamuju lasu ir nusiraminimu keduciu,nes ju nervu sistema pervargusi,paklausai,baisu darosi,kad tik nepradetu kautis. Jau apie koki pagyrima net svajot nereikia,jie gali tik save ir savus girti.Kai tas di gs,zmones atsikveps,gal kas ir pasimokys.O mobingas yra visur ,Varoma ant politiku taip pat,tiesa,ne visu,bet jau a Tiesa sakant,pati p.Simonyte dazniausiai kalba ramiai,dalykiskai,specialiai neizeidineja,nezemina nei buvusiu valdzioj,nei opozicijos,galetu visos valdzios taip elgtis.Taciau kai kuriems veikejams,gaLnuovargis,gal nervai pertempti,jiems jau reiketu raminamuju valerijono lasu ar nusiraminimo suolelio,nes kai paklausai tuos ju epitetus kitiems,baisoka.

Nu netraukia

Nu netraukia portretas
ta PIŠ iki premjero...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių