Quantcast

I. Segalovičienė: prezidentūra tikisi sėkmingo biudžeto priėmimo Seime

Prezidentūra neturi kritinių pastabų 2023 metų valstybės biudžeto projektui ir tikimasi, kad jis antradienį bus priimtas Seime, sako šalies vadovo vyriausioji patarėja. Pasak Irenos Segalovičienės, tikimasi, kad kartu bus baigtos ir kovingos valdančiųjų tarpusavio diskusijos dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo verslui.

„Iš esmės kritinių pastabų mes neturime, ypatingai svarbus momentas yra kalbant jau apie antrą etapą – dabartinis biudžeto variantas, kuris jau grįžęs iš Vyriausybės. (...) Tikimės, kad dabartinis biudžeto projektas bus priimtas“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidento patarėja ekonomikos ir socialiniais klausimais Irena Segalovičienė.

Seimas antradienį turėtų galutinai apsispręsti dėl PVM lengvatų pratęsimo 2023 metais ir balsuoti dėl 2023 metų valstybės biudžeto.

Kai kuriems parlamentarams ir Vyriausybei jau daugiau nei mėnesį ginčijantis dėl PVM lengvatų restoranams, kultūrai, sportui nei atlikėjams Seimas praėjusį ketvirtadienį po svarstymo pritarė, kad 9 proc. tarifas maitinimui, sportui ir atlikėjams būtų pratęstas pusmečiui – iki 2023 metų liepos, kaip siūlė premjerė Ingrida Šimonytė.  

Anot I. Segalovičienės, ją stebina diskusijos dėl PVM lengvatos maitinimo verslui valdančiosios koalicijos viduje, tačiau ji tikisi, kad ginčai dėl to antradienį bus baigti.

Viso biudžeto požiūriu tai kova dėl musės tuo metu, kai reikia susitarti dėl ženkliai didesnio dramblio.

„Šiandien šis klausimas jau tapo ne ekonomikos. Pirmą kartą matome tokią kovą, kai naudojamas tiek procedūrinės, tiek emocinės, tiek galios, tiek argumentų arsenalas ne tarp pozicijos ir opozicijos, bet būtent valdančiosios koalicijos viduje. Vargu, ar tokio arsenalo naudojimas yra proporcingas pačiam klausimui“, – kalbėjo prezidento patarėja I. Segalovičienė.

„Viso biudžeto požiūriu tai kova dėl musės tuo metu, kai reikia susitarti dėl ženkliai didesnio dramblio, ant kurio ši musė tupi. Todėl visiems būtų į naudą, kad šiuose ginčuose būtų nueita kompromiso keliu. Tikimės, kad šiandien Seimo salėje ši istorija bus užbaigta“, – pridūrė ji.

Seimui antradienį bus pateiktas Vyriausybės patikslintas biudžeto projektas, taip pat bus balsuojama dėl naujausių maždaug 600 mln. eurų vertės parlamentarų pasiūlymų, kurių daugumai Ministrų kabinetas nepritarė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių