Quantcast

Į rinkimus, rengiamus iš naujo, partiniams kandidatams siūlomas lengvesnis kelias

Du Seimo nariai siūlo įteisinti lengvesnį kelią į parlamento rinkimus vienmandatėje apygardoje, kai rinkimai rengiami iš naujo.

Mišrios Seimo narių grupės nariai Andrius Mazuronis ir Valentinas Bukauskas teikia pataisą, kad partijos keliamiems kandidatams nereikėtų rinkti parašų, jei tokiomis pat sąlygomis jos kandidatas buvo keliamas per eilinius rinkimus.

Šiuo metu kandidatai vienmandatėje apygardoje turi surinkti tūkstantį rinkėjų parašų. Toks reikalavimas netaikomas partijų keliamiems kandidatams, jei jos daugiamandatėje apygardoje kelia kandidatų sąrašą.

Parlamentarai taip pat siūlo nustatyti, kad parašų nereikėtų rinkti visiems pakartotiniuose rinkimuose išsikelti siekiantiems politikams, jei jie prieš tai neįvykusiuose rinkimuose jau buvo registruoti kandidatais.

Iniciatoriai teigia, kad pataisomis suvienodintų tvarką: partiniams kandidatams būtų panaikintas reikalavimas rinkti parašus renkant Seimo narį į atsiradusią laisvą vietą, nes partijų kandidatai parašų nerenka ir eiliniuose Seimo rinkimuose.

Anot iniciatorių, kitas pakeitimas siūlomas, kad nesusidarytų situacija, kai asmuo surenka jį remiančių gyventojų parašus, tačiau rinkimams neįvykus, pakartotiniuose rinkimuose parašus po kelių mėnesių privalo rinkti iš naujo.

Nauji Seimo rinkimai vienmandatėje apygardoje rengiami, kai čia išrinkto Seimo nario įgaliojimai pripažįstami nutrūkusiais: jis atsistatydina dėl kitų pareigų ir pan.

Pakartotiniai rinkimai apygardoje rengiami, jeigu rinkimuose dalyvavo vienas arba du kandidatai ir per pirmąjį turą Seimo narys nebuvo išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Praustis reikia kasdien , ypatingai atkreipiant dėmesį į kaklą, ausis ir akis. Seniems perdyloms ir neįgaliems laikas į globos namus , kur juos galima būtų tinkamai prižiūrėti , kad būtų švarūs, tvarkingi ir neprisikrėstų nesąmonių. Kaip po antai , neprisidirbtų vaikų ,ir visais įmanomais ir neįmanomais būdais tragikomiškai nejuokintų pasaulio , ir neapsimetinėtų nepakaltinamais seimo avinėliais .

tik s u t r ę š ę nuo sėdėjimo seime,

tik  s u t r ę š ę  nuo sėdėjimo seime, portretas
n o r i sėdėti seime iki s u p ū s. Gyvenimo t i e s a sako;-- kad VAKAR juo pasitikėjau, ŠIANDIENĄ juo n e t i k i u, nes po DIENOS kitos --jis gyventojus a p i p l ė š ė, tapo p a r a z i t a s. MAZURONI, BUKAUSKAI !---PARAZITU tampama čia pat ir i š k a r t o, o ŽMOGUMI--reikia , kad prabėgtų gyvenime --daug vandens.

...

... portretas
Che: "Nauji Seimo rinkimai vienmandatėje apygardoje rengiami, kai čia išrinkto Seimo nario įgaliojimai pripažįstami nutrūkusiais: jis atsistatydina dėl kitų pareigų ir pan." - Konstitucijoj tokio reikalavimo NĖRA, Konstitucijoj TIKSLIAI nurodyta KADA rinkimai turi būt, ir DAR joje parašyta "Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių" - taip kad: KOL ši norma IŠLAIKOMA, naujų rinkimų NEREIKIA.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių