Quantcast

Į pavasario sesiją Seimas rinksis gyvai

  • Teksto dydis:

Į pirmą pavasario sesijos posėdį kitą trečiadienį Seimas rinksis gyvai, o vėliau dėl galimybės rengti nuotolinius posėdžius bus sprendžiama atskirai.

Seimo valdyba trečiadienį patvirtino artėjančios pavasario sesijos posėdžių grafiką. Pagal jį, nuo kovo 10 dienos iki birželio 30 dienos planuojama surengti 50 Seimo posėdžių, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Kaip sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, atidaryti pavasario sesiją kovo 10-ąją numatoma susirinkti gyvai, o vėliau dėl kiekvieno posėdžio rengimo nuotoliniu būdu vertindama situaciją turėtų spręsti Seimo valdyba.

Pradėdamas sesiją Seimas planuoja tvirtinti jos darbų planą, V. Čmilytė-Nielsen išskyrė naują kuriamą tradiciją – į sesijos pirmojo Seimo posėdžio darbotvarkę sudaryti galimybę kiekvienai Seimo frakcijai leisti įtraukti po vieną projektą.

Kaip ir numatyta Seimo statute, Seimo posėdžiai vyks antradieniais ir ketvirtadieniais, o kas 3 savaitės bus daromos vienos savaitės posėdžių pertraukos.

Kas trečiojo ketvirtadienio vakarinio posėdžio darbotvarkę sudarys opozicinės frakcijos: balandžio 1-osios – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, balandžio 29-osios – Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, gegužės 27-osios – Darbo partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių