Quantcast

Į paskelbtą skandalingą žinią sureagavo pats R. Ačas: straipsnis šiąnakt paleistas specialiai

  • Teksto dydis:

Į penktadienį žiniasklaidoje paskelbtą skandalingą informaciją, kad buvęs ilgametis Seimo narys ir Raseinių meras Remigijus Ačas už pinigus siekė seksualinių santykių su jo vadovaujamoje bendrovėje nelegaliai dirbusiu nepilnamečiu jaunuoliu, sureagavo pats R. Ačas.

Politikas teigia šio fakto nepripažįstantis, pabrėžė, kad byla dar nėra baigta, straipsnis paskelbtas specialiai, nes prieš Seimo pavasario sesijos pradžią šia istorija bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą.

„Neprisipažinau, čia žurnalisto rašinėjimai“, – parašė buvęs parlamentaras.

Dviejų instancijų teismų kaltu pripažintas buvęs Seimo narys feisbuko paskyroje tikina, kad tyrimo metu jokių jo žinučių nepilnamečiui nei telefonuose, nei kompiuteryje rasta nebuvo.

„Va kokioje valstybėje dabar gyvename“, – penktadienį feisbuke paskelbtame įraše piktinasi politikas.

R. Ačas aiškina, kad prieš daugiau kaip ketverius metus Specialiųjų tyrimų tarybos (STT) pradėta byla dėl galimos korupcijos 2021 metais buvo nutraukta ir ji žlugo.

„Kai man 2018 metais lapkričio 5 d. buvo pareikšti įtarimai, operatyviniai veiksmai prieš mane turėjo būti baigti, tačiau STT pavedimu, tarpininkaujant VMI, buvo pradėtas FNTT tyrimas, jam vykstant suorganizuota ir ši byla“, – apie jo atžvilgiu pradėtą bylą rašo politikas.

R. Ačas tikina, kad, jo žiniomis, už straipsnyje minimo vaikino buvo „ir Pravieniškių veikėjai“. R. Ačas kalba ir apie galimą reketą.

Šią naktį paleistas straipsnis yra specialiai, nes kovo 10 dieną prasideda Seimo sesija, reikia slopinti Bartoševičiaus skandalą.

„Mano žiniomis už šio vaikino buvo ir Pravieniškių veikėjai, nes pardavinėjant Birželio Namų butus, buvau bandomas reketuoti. Buvo suorganizuota ale tokia žinutė, kurios pagrindu dar buvau sekamas ne tik klausantis pokalbių 1,5 metų, bet ir fiziškai sekamas. Prieš 2 metus buvo atlikta krata ofise ir namuose. Paimtas darbinis ir nuosavas telefonas. Jokių žinučių nei telefonuose, nei kietajame diske nebuvo rasta. Telefono išklotinėse nieko nebuvo rasta“, – tikina politikas.

Pasak R. Ačo, vaikinas, dėl kurio kreipimosi į policiją buvo pradėtas tyrimas, savo telefono kortelę, kurią naudojo su tuo telefono numeriu prieš kreipdamasis į policiją, sunaikino.

R. Ačas teigia, kad advokatas gavo atsakymus iš Ryšių reguliavimo tarnybos, tačiau į visus tuos faktus teismas esą nekreipė dėmesio. Todėl medžiaga, anot politiko, atsidūrė Aukščiausiame Teisme.

Pasak buvusio Seimo nario, byla dar nėra baigta, o kovo 27 dieną jos imsis Aukščiausias Teismas.

„Šią naktį paleistas straipsnis yra specialiai, nes kovo 10 dieną prasideda Seimo sesija, reikia slopinti Bartoševičiaus skandalą, o kovo 27 d. Aukščiausiasis Teismas nagrinės šią bylą“, – feisbuke rašo buvęs Seimo narys.

R. Ačas straipsnį vadina spaudimu Aukščiausiajam Teismui ir kelia klausimą, ar kas nors imsis tyrimo, kas nutekino ne viešos dar nebaigtos bylos medžiagą.

Portalas primena, kad penktadienį buvo paskelbta, kad buvęs Seimo narys ir pašalinto prezidento Rolando Pakso patarėjas R. Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu.

Kaip penktadienį pranešė portalas delfi.lt, už tai, kad pasikėsino tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, teismas R. Ačui skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismų teisėjų  konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, tačiau apskųstas – nuteistojo skundas yra priimtas, bet dar nėra išnagrinėtas.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiuoju pripažintas 17-metis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-Nelabai itikinama

to-Nelabai itikinama portretas
tai kad tuo-iškrypymu ijis užsiima jau nuo 1999m.Taip rašė komentatorius po vienu iš straiosnių apie juos-jų šeimyną. Neva jo žmona jį užtiko su kitu vyru lovoje dar 1999m., pasipasakojo draugei ta- savo vyrui ir t t.t ir tai tapo vieša Raseinių ,,paslaptimi''. Paieškokite to komentaro po vieną iš straiosnių apie jų šeimyną.

Klounas.

Klounas. portretas
VISUS pedikus reikia viešinti. Atsiras trečias, jis sakys, jog Ačio veikksmus nori nuslėpti :) :) :)

Siugriovė

Siugriovė portretas
Savo ir aplinkinių gyvenimus kaziolas senas
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių