Quantcast

Į Lietuvą atvyko dar keturios sirų pabėgėlių šeimos

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvyko keturios sirų pabėgėlių šeimos, perkeltos pagal Europos Sąjungos programą.

Šeimos, kuriose iš viso 14 asmenų, tarp jų - 5 nepilnamečiai, penktadienio vakarą atvyko iš Graikijos.

Dvi jaunos šeimos - be vaikų, abu vyrai - mechanikai, viena moteris - namų šeimininkė, kita - tris kursus baigusi sociologijos studentė.

Dar vienoje jaunoje šeimoje - kirpėjas ir sekretorė. Vyresnė, 45 metų ir 48 metų ūkininko ir šeimininkės pora atvyko su vienu pilnamečiu studentu ir dar 5 nepilnamečiais vaikais.

Spalio pabaigoje Pabėgėlių priėmimo centrą paliko dvi šeimos, kurios bandė išvykti iš Lietuvos, dar neturėjusios tam reikiamų dokumentų - viena šeima netrukus grąžinta į centrą, kita sulaikyta Lenkijoje. Prieš dvi savaites mikroautobusais į Lenkiją iš centro išvyko 35 asmenys, daugiausia sirai - jie turėjo Šengeno vizas, tad buvo patikrinti pasieniečių ir išleisti iš šalies. VRM žiniomis, jie gali būti Vokietijoje.

Rukloje pastaruoju metu kilo keli incidentai, per kuriuos nuo vietinių gyventojų nukentėjo pabėgėliai.

Su naujausiais atvykusiais šiuo metu Lietuva pagal ES programą jau yra priėmusi 198 pabėgėlius. Šaliai liko mažiau nei metai įgyvendinti savo įsipareigojimą ES priimti dar beveik tūkstantį pabėgėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne vietinis

ne vietinis portretas
skaitliuka, atvykusiu, realiu laiku, prie sios nuotraukos paleiskit. Nereikes antrastem ir aprasymais rupintis. Valio ar ne ?

o kiek

o kiek portretas
lietuviu isvyko neapsikente didejancio islaikytiniu skaiciaus...

...

... portretas
Panašiai ir su 'tarybine tautų draugyste' buvo: vietinius į Sibirą (tuomet dar nemokamai gabeno, dabar į airijas už savus turim vykt), o į čia - visokius svieto perėjūnus, kuriems 'Moj adress ne dom i ne ulica', kurie it skėriai vienoj vietoj viską sunaikinę į kitą kelias.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių