Quantcast

Grupė parlamentarų siūlo tiesiogiai rinkti ir seniūnus

  • Teksto dydis:

Grupė parlamentarų įregistravo Konstitucijos pataisų projektą, kuriuo siūloma įteisinti tiesioginius seniūnų rinkimus.

Projektą įregistravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos liberalų sąjūdžio, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Pagal projektą, kaip ir savivaldybių tarybų nariai, seniūnijų seniūnai būtų renkami ketveriems metams. Rinkimuose balsuoti galėtų Lietuvos piliečiai ir kiti nuolatiniai administracinio vieneto gyventojai.

„Šio įstatymo projekto tikslas – iš esmės padidinti seniūnų veiklos efektyvumą, perkeliant jų atsakomybės bei atskaitomybės svorio centrą iš savivaldybės administracijos į vietos bendruomenę ir suteikiant gyventojams galimybes patiems spręsti, kas labiausiai vertas būti seniūnu“, – konservatorių išplatintame pranešime cituojamas vienas iš siūlymo iniciatorių Jurgis Razma.

Pasak konservatorių atstovo, šios Konstitucijos pataisos seniūnams ir seniūnijoms suteiktų konstitucinį statusą ir garantuotų realią savivaldą bei renkamų pareigūnų atskaitomybę bendruomenėms. Pataisomis taip pat siūloma nustatyti, kad seniūnijos turėtų savo biudžetą.

„Priėmus Konstitucijos pataisas, į bendruomenės veiklą būtų labiau įtraukti vietos gyventojai, kurie patys būtų suinteresuoti mažinti nusikalstamumą, korupciją. Priimtos pataisos paskatintų bendruomenių gyvenimą daryti atviresnį, skaidresnį, o viešumas skirstant biudžetą vietos reikmėms skatintų didesnį tarpusavio pasitikėjimą ir bendradarbiavimą“, - tvirtina konservatoriai.


Šiame straipsnyje: seniūnasseniūnijarinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių