Quantcast

Griežtinama kontrolė Seime: nebeįleis karščiuojančių, kosinčių ir sloguojančių

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį pranešė apie griežtinamas koronaviruso prevencijos priemones Seime, į parlamento rūmus nebus įleidžiami karščiuojantys, kosintys ar sloguojantys asmenys.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu Seimo kanceliarijai nurodyta matuoti visų įeinančiųjų į Seimo rūmus kūno temperatūrą. Esant aukštesnei nei 37 laipsnių – žmonės negali būti įleidžiami.

Taip pat, į Seimo rūmus neturėtų būti įleidžiami žmonės, kuriems yra pasireiškę ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai – sloga, kosulys, apsunkintas kvėpavimas

Anot sveikatos apsaugos ministro, Seimas yra ta institucija, kurios darbas negali sustoti.

„Seime turi būti priimti sprendimai, kurių reikia pandemijos grėsmėms valdyti. Tai reiškia, kad darbas negali sustoti, tad turi būti imtasi visų atsargumo priemonių“, – sakė A. Veryga.

Rekomenduojama taikyti ir įprastas prevencines priemones – tinkamai laikytis rankų higienos, būnant patalpose naudoti medicinines kaukes ar respiratorius, dėvėti pirštines, išlaikyti kuo didesnį atstumą, vėdinti, valyti ir dezinfekuoti patalpas pagal SAM pateiktas rekomendacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rekomendacija

Rekomendacija portretas
Šiandien Seimo pirmininkas pasakė, kad 60% Seimo narių yra virš 60-ies metų, t. y., priklauso rizikos grupei. Visiems senukams pandemijos metu reikia laikytis rekomendacijos tupėti namie ir lesti kruopas. Atėjo laikas šiltai nutūpėtas kėdes užleisti jaunesniems.

Tą seimą \\\\\\...///////

Tą seimą   \\\\\\.../////// portretas
krantinuot amžinai ir įleist tik naujus, vienmandatinėj ---IŠRINKTUS---o ne sąrašais prastumtus,visokius džiugelius,vareikius,mas'liulius,gabriukus----apie 130 algos gavėjų---palankių vagims,įstatymų priėmėjų.

MOZE

MOZE portretas
Nesuprantu kodel viskas vyksta vien tik pagal Aurelijaus Verygos sprendimus? Veryga ne Virusologas! o vien tik Psichiatras i kiekviena ziurintis kaip i ligoni, tik jis pats ne!...Lietuva nebeturi nei prezidento, nei kitu ministru, nei senatoriu, nei meru, nei virusologu. Verygai galima leisti tik iskelti klausima, ir turi buti balsuojama visu! Noreciau isklausyti kitu valdziazmogiu nuomoniu. Psichiatrui visi lietuvos zmones yra ir bus psichiniai ligoniai. Nepasitikiu juo!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių