Quantcast

Girtas prie vairo ir su naminuke įkliuvę Šilalės politikai neteks mandatų

Šilalės rajono taryba penktadienį nusprendė pradėti tarybos narių „tvarkiečių“ Arvydo Petkaus ir Stasio Skalausko mandatų panaikinimo procedūrą.

Tarybai pritarus sudaryta komisija, tirsianti, ar į teisėsaugos akiratį pakliuvę tarybos nariai nesulaužė priesaikos.

„Yra sudaryta darbo grupė, proporcingai iš frakcijų“, – siūlymą pristatė savivaldybės meras „tvarkietis“ Algirdas Meiženis.

A. Petkus rugsėjo pabaigoje sulaikytas neblaivus prie vairo: į kieme stovėjusį automobilį atsitrenkusiam politikui nustatytas vidutinis 2,29 promilės girtumo.

S. Skalauskas anksčiau rugsėjį teisėsaugai įkliuvo su 50 litrų naminės degtinės.

Apkaltą politikams inicijavo opozicija, tačiau valdantieji komisijų sudarymui nesipriešina, dėl vienos iš jų sudarymo pritrūkus parašo, iniciatyvą pasirašė savivaldybės meras.

Vadovauti komisijai pasiūlytas valdančiųjų atstovas, tačiau tam tarybos posėdyje paprieštaravo opozicija: jie teigė, kad opozicijos inicijuotai komisijai turėtų vadovauti opozicijos atstovas.

Tarybai šį siūlymą palaikius, komisijos pirmininke paskirta konservatorė Loreta Kalnikaitė.

Savivaldybės tarybos nario įgaliojimus nutraukti galima dėl priesaikos sulaužymo arba įstatymuose nustatytų įgaliojimų nevykdymo.

Teikimą tarybai pradėti įgaliojimų netekimo procedūrą gali inicijuoti ne mažiau kaip trečdalis tarybos narių.

Gavusi tokį teikimą savivaldybės taryba kitame posėdyje, bet ne vėliau kaip per mėnesį turi sudaryti komisiją pateiktiems faktams ištirti ir nustatyti terminą, iki kada ji pateiks išvadą. Jeigu komisija nutaria, kad nėra pagrindo naikinti tarybos nario įgaliojimų, procesas tuo ir baigiasi. Jeigu vis dėlto pagrindas apkaltai įžvelgiamas, privalu kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, kad šis įvertintų, ar tarybos narys sulaužė priesaiką, nevykdė įstatymuose nustatytų įgaliojimų.

Jeigu ir teismas patvirtina, kad priesaika buvo sulaužyta ar nevykdyti įgaliojimai, savivaldybės taryba trijų penktadalių balsų dauguma priima sprendimą, kad tas tarybos narys neteko savo įgaliojimų. Jeigu neužtenka balsų tokiam sprendimui, tarybos narys gali toliau eiti pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių