Quantcast

Girtas prie vairo įkliuvęs Ignalinos vicemeras atleistas iš pareigų

Ignalinos rajono savivaldybės taryba patenkino vicemero „darbiečio“ Manfredo Žymanto prašymą atleisti jį iš pareigų savo noru.

Ketvirtadienį už tai balsavo dauguma – 13 – tarybos narių iš 21.

Opozicija siekė, kad vicemeras nebūtų atleistas savo noru, bet atstatydintas, tačiau šis pasiūlymas neįtrauktas į darbotvarkę, nes neatitiko reglamente numatytų terminų.

M. Žymantas kol kas liko Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nariu.

Meras socialdemokratas Justas Rasikas per tarybos posėdį tvirtino, kad M. Žymantas prisiėmė atsakomybę už savo poelgį, todėl siūlė patenkinti vicemero prašymą.

„Jeigu nebūtų buvę prašymo, tikrai būčiau inicijavęs jo atstatydinimą. Kadangi žmogus laiku kreipėsi, prisipažino be išvedžiojimų (...), gerbiu Manfredo Žymanto atsakomybės prisiėmimą, jis šiuo momentu pasielgė garbingai“, – teigė meras ir pridūrė, kad pačio poelgio, tai yra vairavimo neblaiviam, netoleruoja.

M. Žymantas prašymą atleisti jį iš vicemero pareigų įteikė šeštadienį, nes praėjusį penktadienį įkliuvo neblaivus vairuodamas automobilį.

Policijos departamento teigimu, Molėtus ir Vilnių jungiančiame kelyje, ties Nemenčinėlės kaimu, šiek tiek po vidurdienio sustabdytas nuosavas automobilis „Renault Clio“, jį vairavo 1970 metais gimęs Ignalinos savivaldybės darbuotojas. Jam nustatytas 2,78 prom. girtumas, vyras uždarytas į areštinę.

Pirmadienį naujienų portalas portalas delfi.lt. informavo, kad tai vicemeras M. Žymantas.

Kad neblaivus vairavo vicemeras Ignalinos merui patvirtino vietos policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Tauta turi zinoti savo didvyrius!

...

... portretas
Nesušaudė?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek galima...tą patį per tą patį :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių