Quantcast

Gedimas Seimo salėje sutrikdė parlamento posėdį

Dėl Seimo plenarinių posėdžių salės informacinės sistemos sutrikimo ketvirtadienį vėlavo plenarinis posėdis, taip pat kurį laiką nevyko balsavimai.

Apie vidurdienį informacinės sistemos veika buvo atstatyta. Seimo vicekancleris Antanas Dimaitis BNS sakė, kad buvo sutrikusi programinė įranga. „Dabar aiškinamasi detaliai, kas įvyko“, – sakė vicekancleris.

Anksčiau jis BNS sakė, kad gedimas buvo vietinis, neveikė tik pirmininkaujančiojo kompiuterio programinė įranga. Interneto ryšys Seime nebuvo sutrikęs.

„Neveikia ne visa salė, tik pas pirmininkaujantį, laukiame (kol bus pataisyta). Gedimas vietinis, visa salė veikia, (neveikia) tik pas pirmininkaujantį. Posėdis vyksta, viskas tvarkoje, tik pirmininkaujančio kompiuteryje nėra programos“, – BNS sakė A.Dimaitis.

Seimo rytinis posėdis iš pradžių vyko be įprastinių technologijų, pavyzdžiui, posėdyje dalyvaujančius Seimo narius, t. y. kvorumą, suskaičiavo balsų skaičiavimo grupė. Teisės aktų buvo projektai pristatomi, bet kai kurie balsavimai atidėti.


Šiame straipsnyje: Seimo salėgedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių