Quantcast

G. Surplys: žmonės yra pavargę nuo gąsdinimų ir režimo

  • Teksto dydis:

Nors šalyje paskelbtas griežtas karantinas, atsiranda tokių, kurie nepaiso ribojimų – slapčia gražinasi, nuomojasi sodybas ir planuoja audringus šventimus. Ar veikia paskelbtas karantinas? Ar slapti šventimai nevirs dar viena koronaviruso banga?

Apie tai šio pirmadienio TV3 aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt” diskutuos Seimo narys Giedrius Surplys ir Seimo pirmininkės pavaduotojas Paulius Saudargas.

Laidoje rodomuose reportažuose žmonės, teikiantys apgyvendinimo, manikiūro ir kitas, šiuo metu draudžiamas, paslaugas, skundėsi, kad neturi iš o gyventi, dėl to dirba slapčia – nelegaliai.

„Kaip darysite su pažeidėjais, kurie nesilaiko karantino sąlygų?“, – laidos vedėjai klausė P. Saudargo.

„Mūsų vyriausybė numatė 1.2 mlrd. eurų covido pasekmėms – išlaikyti darbo vietoms, verslo paramai ir .t.t Taigi, žmonės turi pasidomėti. Paramos tikrai bus“, – užtikrintai kalbėjo P. Saudargas.

Kitas klausimas buvo skirtas G. Surpliui: „Ar Vyriausybė taiko adekvačias priemones?“, – klausė laidos vedėjai.

„Tai, ką daro Vyriausybė – be klausimų, daryti būtina. Akivaizdu, kad žmonės yra pavargę nuo tų gąsdinimų, nuo to režimo. Bet situacija yra rimta, arti tragiškos. Tie, kas nesilaiko, galėtų pagalvot, o kas bus jei užkrėsi tėvus ir tai bus paskutinės Kalėdos kartu. Tačiau, jeigu priimame kažkokius ribojimus, tai patys jų ir turime laikytis. Deja, yra seimo narių, kurie važinėja po apygardas, dalina dovanas. Yra tam tikrų nevienodumų ir verslo srityje – leidžiam didiesiems prekyboms centrams prekiaut, o mažuosius uždarom. Tie sprendimai sukelia nepasitikėjimą žmonėms“, – kalbėjo G. Surplys.

Akivaizdu, kad žmonės yra pavargę nuo tų gąsdinimų, nuo to režimo. Bet situacija yra rimta, arti tragiškos.

Kitas, jo manymu, svarbus dalykas – komunikacija su tauta. „Jei kartoji dešimtą kartą, kad gali užkėsti artimuosius – nebeveikia. Reikia ieškot kitokių komunikacijos priemonių. Gal kažkokį saldainį pasiūlyt“, – sakė seimo narys.

Tuo tarpu, Seimo pirmininkės pavaduotojas Paulius Saudargas negaili kritikos buvusiai valdžiai. „Buvo neįdiegtos priemonės laiku. Trys pagrindiniai dalykai, kuriuos rekomendavo mokslininkai – nesibūriavimas, riboti prekybą, uždaryti švietimo sistemą. Jei būtų nuo pat rugsėjo šių priemonių imtasi, dabar nereikėtų šauliams ir policijai budėt. Bet valstiečiai norėjo būti geri“, – griežtai kalbėjo P. Saudargas.

G. Surplys, ragina nebeieškoti kaltų, o susitelkti ir žiūrėti, ką galima daryti dabar. „Mes visi – ne valdžia – visa visuomenė turime susitelkti ir išvaryti šitą virusą iš Lietuvos“, – kalbėjo politikas.

Dar daugiau diskusijų – šiandien, 19.30 val. laidoje „Karštai su tv3.lt“ per TV3! Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per TV3 Play.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Nesuprantu kaip žmobus su tokiu proteliu buvo net kochoznikû ministras.Apie .Śimonytės kasas visai nusišnekèjo.Atsirado antras Gražulis cirkininkas seime.Žmogau ,darai didelę gėdà savo partijai.Jei nežinai kàkalbėti,tai geriau sèdèk ir smirdėk.

Gandragalviams

Gandragalviams portretas
Kas pavargo gali pailsėti lavoninėse ir kapuose

Morgana

Morgana portretas
Bet tamsta ir nusišnekėjei dėl Premjerės kasų. Kaip jūs papuolat į seimą?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių