Quantcast

G. Paluckas: V. Pranckietis užėmė poziciją R. Karbauskio dėka

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas teigia, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neturėtų piktintis „valstiečių“ tarybos susitikime pareikštu pasitikėjimu partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu, nes būtent dėl jo, sakė G. Paluckas, V. Pranckietis atsirado dabar užimamoje pozicijoje.

Vis dėlto LSDP lyderis pažymėjo, kad valdantiesiems reikia nustoti kelti sumaištį, riejantis dėl Seimo pirmininko posto.

„Pats V. Pranckietis prieš metus auklėjo visus ir dėstė demokratijos sampratą, kai mažuma paklūsta daugumos sprendimui, tai čia tiesiog gyvenimas, matyt, pamoko ir patį p. Pranckietį, kad ta logika taikoma ir tau pačiam“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, toks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) palaikymas lyderiui R. Karbauskiui jo nestebina, nes, sako G. Paluckas, R. Karbauskis kūrė šį politinį judėjimą ilgą laiką, o V. Pranckietis gavo Seimo vadovo kėdę būtent „valstiečių“ lyderio dėka.

Pats V. Pranckietis prieš metus auklėjo visus ir dėstė demokratijos sampratą, kai mažuma paklūsta daugumos sprendimui, tai čia tiesiog gyvenimas, matyt, pamoko ir patį p. Pranckietį.

„R. Karbauskio pozicijos „valstiečių- žaliųjų“ partijoje yra labai tvirtos, nes galų gale jis stengėsi ir kūrė tą partiją 20 metų. V. Pranckietis atsirado ir pozicijas užėmė tikrai ne savo, o būtent R. Karbauskio dėka. (...) Reikia priimti tuos balsavimo rezultatus kaip faktą ir atsisukus atgal nespjaudyti ir nesipiktinti, nebent tu esi pasiryžęs trauktis iš tos politinės jėgos, kas iš pastarųjų V. Pranckiečio pareiškimų jau ryškėja“, – sakė G. Paluckas.

Vis dėlto LSDP pirmininkas pridūrė, kad šiuo metu LVŽS partijoje vykstantys neramumai dėl Seimo pirmininko V. Pranckiečio likimo užimame poste kelia sumaištį.

„V. Pranckiečio likimas priklauso tik nuo valdančiųjų – ar jie toliau šitą žaidimą žais ir mėgins savo vidaus problemas paversti Lietuvos problemomis, ar vis tik peržengs savo ambicijas ir asmeniškumus ir galų gale pamatę, jog neturi balsų išversti V. Pranckietį iš kėdės, tiesiog nusiramins ir paliks visą šitą dalyką ramybėje“, – teigė G. Paluckas, pridūręs, kad Seimo pirmininkas neatstovauja vienai „valstiečių“ politinei jėgai.

Parašai, surinkti parlamente norint inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą Seimo vadovu, kol kas nieko neparodo, nes už atstatydinimą turi balsuoti Seimo dauguma, sakė G. Paluckas.

„Aš manau, kad tam nepasitikėjimui surinkti parašai dar nieko nereiškia, nes tai nėra 71 parašas po nepasitikėjimu, o būtent tiek reikia slapto balsavimo metu, kad būtų Seimo pirmininkas atstatydintas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį posėdžiavusi LVŽS taryba pritarė koalicinės sutarties vykdymui, pagal kurią Seimo pirmininko postas turi atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“. Pasak R. Karbauskio, tarybos posėdžio metu buvo balsuota, ar visi partijos nariai privalo vykdyti sutartį. Už tai balsavo 68 tarybos nariai, prieš - 1, o susilaikė 7.

Pats Seimo vadovas V. Pranckietis teigė, kad balsavimas jo nenustebino, todėl ir toliau laikysis savo nuomonės ir iš posto trauksis tik įvykus nepasitikėjimo procedūrai Seime.

Partijos taryba taip pat pareiškė pasitikėjimą LVŽS pirmininku R. Karbauskiu. Tai paaiškėjo po slapto balsavimo.

„Buvo išdalinta 80 biuletenių, 65 – pasisakė, kad palaiko R. Karbauskį kaip LVŽS pirmininką, lyderį, prieš buvo 11, 3 – susilaikė, 1 biuletenis buvo sugadintas“, – žurnalistams sakė LVŽS lyderio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
prankietis ir yra koncerliberastu isgama.

...

... portretas
Nėra ko 'valstiečiams' kiršintis su kitais dėl tos 'lygesnės kiaulės' (tuoj ir kitiems tas Seimo pirmininko kriuksėjimas atsibos), dabar reikia susiimt ir pasinaudot proga atsikratyt dar vienu 'konservų' Trojos arkliu - totaliai apsimelavusiu buvusiu premjeru: jis dabar NIEKAS, jo tereikia TIK netvirtint... bando Ožys šaškininką aplošt, primeta jam rietenas dėl dabar nereikšmingo Seimo pirmininko posto; dabar reikia daryt tai kas AKTUALU, o ši 'pozicija' gali palaukt, ji tuoj pati save visai diskredituos.

jurgis

jurgis  portretas
Pranckietis seimo pirmininko posta gaves deka savo partijos lyderio- R. Karbauskio neturi jokios moralines teises jam nepaklusti . Maza to jis viesai smeizia savo geradari., tai zemo lygio bruozas, Visi tai mato. Toks elgesys taip pat rodo kad , per klaida patekis i "aukstese pozicija" ,Pranckietis, vaikiskai elgesi visaip issisukineja , tarsi neduodamas "smelio dezes "kitiems. Kai isdave ta, kuris jam dave duona, tai isduos ir visus kitus , pas kurius pateks.Abejones nera. Reiskia del savo asmenines naduos ir patogumo (nes naudos is jo jokios). jis gali isduoti drauga, partija ir Tevyne . Kuo greiciau toki egoista lauk is valdzios gretu.!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių