Quantcast

G. Paluckas: santykiai su „valstiečiais“ pagerėjo

Trečiadienį Seime su koalicijos partnerių lyderiais susitikęs išrinktasis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad santykiai su partneriais pagerėjo.

Iš pradžių G.Paluckas su premjeru Sauliumi Skverneliu ir „valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu dalyvavo bendrame frakcijų posėdyje, o po jo nuėjo pakalbėti mažesniu formatu.

„Akivaizdžiai pagerėjo, mes gi susitikome. Aišku, yra dalykų, kuriuos reikėtų aptarti“, – po frakcijų posėdžio Seime žurnalistams sakė G.Paluckas.

„Kaip ir minėjau, tai nėra jokie ultimatumai, jokie radikalūs reikalavimai, bet tą lygiateisiškumo jausmą sėdint prie sprendimų priėmimo stalo mes norėtume pajusti. Tą geranoriškumą ar pradžią šiandien aš jau matau, bet kalbant apie kai kuriuos prioritetus, mes su frakcija tikrai juos turėsime, norėsime juos išryškinti galiojančioje patvirtintoje Vyriausybės programoje ir priemonių plane“, – tvirtino jis.

Ir naujasis socialdemokratų lyderis, ir „valstiečių“ deleguotas premjeras teigė, kad reguliariai vykstantys koalicinės tarybos ir bendri frakcijų posėdžiai turėti padėti partneriams susikalbėti.

„Manau, kad tas modelis, kuris buvo naudojamas gal kokį pusantro arba pora mėnesių, tai yra dukart per savaitę renkasi koalicinė taryba, protokoluojame tuos posėdžius, kad nebūtų taip, kad kas nors pamiršta arba galvoja, kad kitaip buvo,t as naujas formatas, kuris irgi antras mėnesis, tokie jungtiniai frakcijų posėdžiai, manau, kad tas modelis yra geresnis negu buvo anksčiau“, – teigė S.Skvernelis.

„Jis labai geras formatas, nes jis leidžia išsiaiškinti tiek įvairias trintis, tiek išsiaiškinti nuostatas ir išsiaiškinti įvairius organizacinius nesklandumus, kai lyg ir viskas sutarta, bet taip jau atsitinka kartais gyvenime, kad komitetas nepritaria, kad vienas ar kitas Seimo narys užregistruoja kitą pataisą. Formatas yra labai konstruktyvus ir reikalingas“, – tvirtino G.Paluckas.

Savaitgalį naujuoju Lietuvos socialdemokratų partijos lyderiu išrinktas G.Paluckas tikėjosi jau pirmadienį susitikti su „valstiečių“ vadovais aptarti koalicijos darbą ir socialdemokratų prioritetus, tačiau ir S.Skvernelis, ir R.Karbauskis pasimatyti neskubėjo.

S.Skvernelis antradienį pareiškė, kad G.Paluckui „reikia grįžti į realybę“. „Kada sugrįš, tada galėsime ir kalbėtis“, – interviu LRT radijui pridūrė Vyriausybės vadovas. Vėliau žurnalistams Seime premjeras sakė, kad su G.Palucku susitikti bus galima, kai jis oficialiai taps partijos pirmininku, bus suformuota nauja vadovybė, kuri suformuos partijos poziciją, jei kels papildomas sąlygas „valstiečiams“.

G.Paluckas į tai atsakė, jog supranta premjero susierzinimą, nes socialdemokratai „nebebus tokie lengvi, prieinami ir paklusnūs, savo prioritetų neturintys partneriai koalicijoje“.

Premjerą delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 mandatus, jų koalicijos partneriai socialdemokratai – 19 mandatų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepartinis

Nepartinis portretas
"Socdemai nebus tokie lengvi,prieinami ir paklusnus..." kaip sako naujasis vadas. Taip,bet pirmiausia PATYS issivalykite nuo sukciavimu,melavimu,korupcijos. Bukit tikrai demokratiski visai liaudziai,o ne savo isrinktiesiems ir nelaimeliams (gejams,transvestitams,trokstantiems naikinti,papildyti,"taisyti" lietuviu raidyna). Grazinkit vel normalias istekejusiu moteru galunes (pukstes,bonkes,skurbes...)Juk anksciau grazi buvo galune: IENE,o dabar? Isteketi verziasi,meluoja,kad nesvarbu,na arba kokia nors "podavalka",isvazineta kaip europa.Gulasi skersai-isilgai,kad tik isteketu,o paskui..."nepriklausoma". Vyro vietoj,pries vestuves pastatyciau salyga,arba "iene"",arba,,,eik sau. tada kodel nepriiminejo galuniu: Pukstova,Bonkova,Skurbova...? Taip,kad p. Paluckai,bukit SAZININGAS (jei jau isrinktas) ir SAZININGAI tarnaukit VISAI LIETUVAI,VISIEMS LIETUVOS PILIECIAMS,o ne isrinktiesiems,savanaudziams komunistams,ju vaikams,giminems,drauguziams.

Anonimas

Anonimas portretas
Pyderus lauk is Lietuvos tame tarpe ir geju palucki

Anonimas

Anonimas portretas
na tai taip , kaip cia nepageres tie santykiai su valstieciais Paluckai --- juk pazadejai pirmoj vietoj leist tuoktis homoseksualistams , rengt jiems paradus ir pakeist ju pasuose raide W, pazadek ,kad ir vaikus nuo 12 metu leisi tratint ir degtine jiems gert --vietoj skvernelio isrinks , o gal ir vietoj PACIOS PANELES ......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių