Quantcast

G. Paluckas: pasisakome už lengvųjų narkotikų dekriminalizavimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako esantis už lengvųjų narkotikų vartojimo dekriminalizavimą.

„Pasisakome už dekriminalizavimą lengvųjų narkotikų vartojimo, nes manome, kad yra perlenkta lazda, kai už suktinės surūkymą žmogus dvejiems metams siunčiamas į kalėjimą, tai yra absoliučiai neadekvatu. Esame apie tai šnekėję savo rinkiminėje programoje ir tos nuostatos laikysimės“, – žurnalistams Prezidentūroje teigė G. Paluckas.

Kalbėdamas apie prekybos alkoholiu ribojimus, jis teigė, kad reikia išanalizuoti, kokios priemonės davė naudos.

„Kalbant apie alkoholio ribojimų atšaukimą ar sumažinimą, reikia žiūrėti, kokius ir kaip. Nes kai kurios priemonės tikrai davė mažesnį vartojimą, ir tai yra sveikintina. Kuo mažiau visuomenė vartoja alkoholio, tuo visi esame sveikesni“, – sakė G. Paluckas.

G. Paluckas: negavome kvietimo jungtis į koaliciją

G. Paluckas teigia, kad iš konservatorių negavo jokio kvietimo jungtis į valdančiąją daugumą.

„Koalicijoje dirba tie, kas susitaria dėl koalicijų. Kadangi mūsų niekas nekvietė, tai mes net neturime poreikio mąstyti apie tai, ar dirbti valdančiojoje koalicijoje, ar ne. Manau, kad politinei sistemai išeis tik į naudą, jeigu mes matysime ne kažkokią vaivorykštę, o labai tvarkingą dešinės koaliciją ir socialdemokratus opozicijoje“, – po susitikimo su prezidentu teigė G. Paluckas.

Socialdemokratai, pasak jo, visuomet išlieka konstruktyvūs ir stengsis opozicijoje įgyvendinti savo programą.

„Stengsimės opozicijoje įgyvendinti socialdemokratų programą, nepaisant to, ar opozicijos partneriai palaikys, ar prieštaraus. Mes savo liniją turime aiškią“, – teigė jis.

Socialdemokratai neturi stabilios rinkėjų bazės

G. Paluckas pripažįsta, kad prasti socialdemokratų rezultatai šių metų Seimo rinkimuose parodė, kad jo vadovaujama partija neturi stabilios rinkėjų bazės. Politikas akcentuoja, kad opozicijoje dirbdama LSDP stengsis tvirčiau atstovauti socialdemokratų programinėms nuostatomss, vertybėmss ir sieks tapti vienintele kairiąja partija Lietuvoje.

Mes pasistengsime pasiekti, kad socialdemokratai būtų vienintelė kairioji partija Lietuvoje ir taptų ašimi visiems pažangių nuostatų kairiesiems vienytis.

„Pirmiausiai (rinkimų rezultatai – ELTA) pasako, kad mes neturime stabilios rinkėjų bazės ir ji ,viena vertus, stiprokai pasislinko iš regionų, bet, kita vertus, per mažai išsiplėtė į didžiuosius miestus“, – po susitikimo su prezidentu žurnalistams teigė G. Paluckas, akcentuodamas, kad socialdemokratai kryptingai stengsis įgyvendinti savo programą būdami opozicijoje, nepaisant to, ar opozicijos partneriai ją palaikys.

LSDP pirmininkas taip pat pripažįsta, kad siekiant mobilizuoti savo rinkėjus į Seimą patekę socialdemokratai turės tvirčiau laikytis savo nuostatų balsuojant ir inicijuojant įstatymų projektus.

„Veikimas susiveda į keletą dalykų. Pirmiausia komunikacija yra tai, ką tu darai, tai politinio turinio formavimas, iniciatyvų ir idėjų registravimas Seime, jis turi būti gerokai stipresnis ir geresnis ir atitinkamai daugiau tvirtumo tas nuostatas atstovaujant, balsuojant ir nešant į visuomenę“, – pripažino G. Paluckas.

„Tai yra keletas dalykų, kurie jau dabar yra akivaizdūs, ko mes, matyt, neturėjome praėjusios kadencijos metu, bet frakcija yra stiprokai atsinaujinusi ir pamėginsime šiuos trūkumus atsverti“, –žadėjo jis.

G. Paluckas teigia, kad socialdemokratai kryptingai sieks būti vienintele kairiąja partija Lietuvoje.

„Mes pasistengsime pasiekti, kad socialdemokratai būtų vienintelė kairioji partija Lietuvoje ir taptų ašimi visiems pažangių nuostatų kairiesiems vienytis“, – patikino socialdemokratų lyderis.

Rems konservatorius, kiek jie sieks gerovės valstybės

Socialdemokratai parems Vyriausybę formuojančius konservatorius tiek, kiek jie sieks gerovės valstybės, o su liberalais partneriais valdančiojoje daugumoje tokios paramos reikės, sako Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis G. Paluckas.

„Tiek, kiek konservatoriai sieks įgyvendinti gerovės valstybės viziją, t. y. kurti tvirtą valstybę, gebančią teikti kokybiškas ir prieinamas viešąsias paslaugas, tokiose dalyse mes tikrai galėtume palaikyti“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams sakė G. Paluckas.

Koalicijoje dirba tie, kas susitaria dėl koalicijų. Kadangi mūsų niekas nekvietė, tai mes net neturime poreikio mąstyti apie tai, ar dirbti valdančiojoje koalicijoje, ar ne.

„Aš net neabejoju, kad siekiant didesnio perskirstymo arba didesnių valstybės galimybių konservatoriams prireiks pagalbos iš opozicijos, nes liberalų partijos savo  programose šneka apie valstybės galimybių mažinimą ir perskirstymo mažinimą“, – pažymėjo socialdemokratų vadovas.

13 mandatų Seimo rinkimuose gavusi opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija planuoja dirbti opozicijoje, konservatoriams laimėjus rinkimus ir sutarus pradėti derybas dėl valdančiosios koalicijos formavimo su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.

„Socialdemokratai išlieka konstruktyvūs ir sieks ir opozicijoje įgyvendinti savo programą: kokybiško švietimo prieinamumo visuose Lietuvos kampeliuose, ekonominio augimo vaisių dalinimosi su visais visuomenės nariais, o ne tiktai, kas valdo kapitalą, ir valstybės galimybių didinimo siekiant didesnio perskirstymo, nes tokia viešųjų paslaugų teikimo sistema, kokia yra šiandien, plati, bet chroniškai prastai finansuojama, negali tverti, ji neišlaiko išbandymo praktika“, – teigė G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis taip pat teigė, kad partija parems liberalų siūlymus dėl civilinės partnerystės įteisinimo, lengvų narkotikų dekriminalizavimo.

„Mes tikrai nesame prieš tradicinę šeimą ar tradicines vertybes ir aš nematau prieštaravimo kalbant apie žmogaus teisių visą failą (temą) ar tas nuostatas, esam besibaigiančioj kadencijoj balsavę už partnerystės nuostatas ir balsų pritrūko. Jei bus tas klausimas Seimo darbotvarkėj, mes jį palaikysim“, – teigė G. Paluckas.

Jis taip pat sakė, kad partija pasisako už lengvųjų narkotikų dekriminalizavimą, nes su baudžiamąja politika „perlenkta lazda“, tačiau kai kuriuos valdančiųjų įvestus alkoholio ribojimus sakė pasiteisinus.

„Kalbat apie alkoholio ribojimų atšaukimą ar sumažinimą, reikia žiūrėti, kokius ir kaip, nes kai kurios priemonės davė mažesnį vartojimą ir tai yra sveikintina“, – pažymėjo socialdemokratų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geri vyrai geria

Geri vyrai geria portretas
Turim legalizavę visus sunkiuosius narkotikus - alkoholį, xanax, vikodiną. Kam tie lengvi? Aš alkoholiu visą gyvenimą narkašinuos ir toliau narkašinsiuos, nereikia man tų lengvų aš noriu gerai prilupt, kaip tikras lietuvis, po to kokiam asilui snukį išdaužyt, o ne kažkokios žolytės parūkęs eilėraščius rašyt, čia visai ne lietuvišką kultūra ir vertybė

Žvenk

Žvenk portretas
Vieni uždraudė gerti, supykome, tai dabartiniai legalizuos narkotikus, apsidžiaugsime ! Gyvenk ir žvenk !

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kas juos išrinko ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių