Quantcast

G. Paluckas atsistatydina iš Socialdemokratų partijos pirmininko pareigų

Seimo narys Gintautas Paluckas atsistatydina iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų.

Tai BNS patvirtino partijos atstovas spaudai Justinas Argustas.

Apie savo sprendimą G. Paluckas penktadienį informavo LSDP tarybą.

Tokį žingsnį jis nusprendė žengti sulaukęs tarybos Seimo rinkimų rezultatų vertinimo. Taryba rinkimų rezultatus įvertino kaip blogus.

„Dėkoju už rinkimų rezultatų įvertinimą. Prisiimu visą atsakomybę dėl pasiektų rezultatų ir susiklosčiusios padėties. Siekdamas užkirsti kelią tolesniam partijos reputacijos visuomenės akyse menkinimui, priėmiau sprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų“, – kreipimesi į LSDP tarybos narius rašo G. Paluckas.

Jis tvirtino, kad tapęs LSDP vadovu siekė partijos atsinaujinimo, kad tai būtų moderni, skaidri ir stipri kairioji politinė jėga.

„Esu dėkingas komandai ir visiems partiečiams, mane rėmusiems ir mane kritikavusiems. Kartu mes labai svarbi jėga. Nuoširdžiai linkiu socialdemokratams įveikti iššūkius, atsigauti, sustiprėti ir susitelkti kairiosios darbotvarkės įgyvendinimui“, – sakė jis.

Pernai spalį Seimo rinkimuose socialdemokratai liko ketvirti, surinkę 9,25 proc. rinkėjų balsų. Jie laimėjo aštuonis mandatus daugiamandėje apygardoje ir dar penkis vienmandatėse apygardose.

G. Paluckas Lietuvos socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2017-ųjų gegužės.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi 16,7 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMU

MUMU portretas
Gintautai, paimk ir ANŪKĄ

Anima

Anima portretas
Nė velnio,Lietuvoj jokios socialdemokratų partijos nebuvo ir nėra,ir...nebus.Tiesa,gal Grinius ar to laikotarpio kai kurie ką nors panašaus mąstė.Tikrieji socialdemokrtai siekia socialinio teisingumo,skurdo naikinimo,o mūsiškiai?..Visi gviešiasi prisigrobti kuo daugiau turto,tapti išskirtiniais.Ir visi buvę komunistėliai.Jau nekalbant vien apie turtus jų dievinamo Brazausko,aprūpinusio viskuo ne tik savo giminę,bet ir meilužes.

Logiška, kad bėga iš tebeskęstančio laivo

Logiška, kad bėga iš tebeskęstančio laivo portretas
Partija be ateities - sugadinusi gyvenimus šimtams milijonų gyventojų pasaulyje XX amžiuje.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių