Quantcast

G. Norkūnas sako, kad sprendimas dėl atsistatydinimo dabar būtų emocionalus

Po nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo dalies politikų raginimo atsistatydinti sulaukęs finansų viceministras Gediminas Norkūnas sako, kad pasitraukimas iš pareigų dabar būtų nulemtas emocijų.

Jis kartoja norintis sulaukti detalaus VTEK sprendimo dėl supainiotų viešųjų ir privačių interesų, aptarti situaciją su finansų ministre Gintare Skaiste ir tik tada komentuoti padėtį.

„Gavęs pilną VTEK sprendimą su argumentais, įsivertinsiu jų argumentus bei logiką, pasikalbėsiu su mane i komandą pasikvietusia ministre ir tuomet pakomentuosiu. Iki to bet kokie emocionalūs sprendimai būtų neatsakingi“, – BNS trečiadienį sakė G. Norkūnas, paklaustas apie raginimus trauktis.

Gavęs pilną VTEK sprendimą su argumentais, įsivertinsiu jų argumentus bei logiką, pasikalbėsiu su mane i komandą pasikvietusia ministre ir tuomet pakomentuosiu.

VTEK trečiadienį nusprendė, kad valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ akcijų turintis finansų viceministras G. Norkūnas neišvengė interesų konflikto priimdamas sprendimus dėl grupės veiklos, be to, netinkamai deklaravo interesus. Pasak tarnybos, taip viceministras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad šalies valdžiai deklaruojant aukščiausius skaidrumo standartus, tolesnis sprendimas dėl interesų konflikto neišvengusio finansų viceministro Gedimino Norkūno „yra akivaizdus“, bet nedetalizuoja, koks jis turėtų būti

Opozicinių Seimo socialdemokratų partijos ir demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai trečiadienį teigė, kad G. Norkūnas privalo atsistatydinti.

Finansų ministerija BNS nurodė dar norinti sulaukti oficialios VTEK informacijos.

G. Skaistė šiuo metu vieši JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Ar lietuviu dar liko seime?!

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Ka ministre veikia JAV, kai laikas "Ignitis" nacionalizuoti?

mh

mh portretas
Pagal CV ponas Gediminas daugiausia dirbo valdininko darbuką valstybinėje institucijoje. Įdomu kaip iš valdininko atlygio galima nusipirkti vieno iš pagrindinio Lietuvos valstybes monopolisto akcijų? Jei tik simboline akcija nusipirko tada istorija apie tai nutylės bet jei tu akcijų vežimu vežk tada iš kur pinigai joms įsigyti? O šiaip pono Gedimino atsakymas - bet kokie emocionalūs sprendimai būtų neatsakingi – kvepia žydiška strategija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių