Quantcast

G. Nausėdos žinutė V. Putinui: jokiu būdu nereikėtų kištis į Baltarusijos reikalus

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia paprašęs Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, kad ši savo pokalbio su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu metu pabrėžtų, jog į Baltarusijos vidaus reikalus neturėtų būti kišamasi.

Šalies vadovas su A. Merkel telefonu kalbėjosi pirmadienį. Kaip pranešė Prezidentūra, su Vokietijos kanclere buvo aptartas trečiadienį vyksiantis nuotolinis Europos Vadovų Tarybos susitikimas bei galimos sankcijos Baltarusijai.

„Gerbiama kanclerė paklausė, kokia būtų mūsų žinutė jos vyksiančiame pokalbyje su prezidentu Vladimiru Putinu. Mes pasakėme, kad dabar jokiu būdu neturėtų būti kišamasi į Baltarusijos vidaus reikalus“, – „Žinių radijui“ teigė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Lietuva turi padaryti viską, jog nebūtų sudarytos sąlygos Rusijai įvesti savo pajėgas į politinę krizę išgyvenančią Baltarusiją.

„Turime padaryti viską, kad nebūtų dirbtinių provokacijų jai tai padaryti. Turime būti labai atsakingi ir sąmoningi šioje vietoje“, – teigė Lietuvos vadovas.

Visgi, jei V. Putinas atsižvelgtų į Baltarusijos režimo lyderio Aliaksandro Lukašenkos prašymą apsaugoti Baltarusiją nuo menamų „išorinių grėsmių“, G. Nausėdos teigimu, Rusija pati patirtų didžiulį smūgį.

„Pirmiausia tai būtų didžiulis smūgis pačiai Rusijai. Be jokios abejonės, Rusija turbūt nenorėtų tokio įvykių scenarijaus. Tai būtų didelis iššūkis Rusijai Baltarusijos visuomenės akyse. Baltarusijos visuomenė šiuo metu kaip vieną nepalankiausių scenarijų arba kaip vieną didžiausių grėsmių ir vertina galimą Rusijos intervenciją ar jos tiesioginį įsikišimą į šį konfliktą. Manau, kad apsvarsčius visus šiuos veiksnius, Rusija visgi susilaikys nuo šio žingsnio“, – svarstė prezidentas, pridurdamas, kad Baltarusijos režimas šiuo matu akivaizdžiai gręžiasi Rusijos link.

„Iš tikrųjų matome, kad nerasdamas atramos savo tautoje Aliaksandras gręžiasi į Rusiją“, – teigė G. Nausėda.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

vai,vai

vai,vai portretas
tam;...'Zelatelno ves mir..." Rusija turi zemes --olia lia!! bet apshikta ir nedirbama ;;;tai,ka sukure kaliniai ,tremtiniai--baigia sunykti tai ka naudingo galima isgirsti is tokiu ?!

Anonimas

Anonimas portretas
kaip sakoma musė, drambliui aiškina. NEREIKIA, TAIP susireikšmint

Vb

Vb portretas
Labai juokinga
VISI KOMENTARAI 143

Galerijos

Daugiau straipsnių