Quantcast

G. Nausėdos komanda meta akmenį į Seimo daržą dėl įstatymų kokybės

Prieš pora savaičių prisiekusio prezidento Gitano Nausėdos komanda sako matanti problemų dėl Seimo priimamų įstatymų kokybės.

Taip šalies vadovo patarėjas Simonas Krėpšta kalbėjo prezidentui per pirmąsias 12 kadencijos dienų vetavus dvi įstatymų pataisas, kuriomis leista politinėms partijoms bei Prekybos, pramonės ir amatų rūmams neatlygintinai naudotis valstybės ir savivaldos patalpomis.

„Ką pamatėme pačioje pradžioje, tai tikrai yra problemų su įstatymų kokybe. Galima sakyti, kad ji yra vidutiniška“, – BNS trečiadienį sakė Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas.

Pasak prezidento patarėjo, pataisos buvo priimtos nepaisant to, kad joms prieštaravo ir Vyriausybė, ir Seimo komitetas.

Ką pamatėme pačioje pradžioje, tai tikrai yra problemų su įstatymų kokybe. Galima sakyti, kad ji yra vidutiniška.

„Tokio strateginio požiūrio, kaip matome, trūksta“, – teigė S. Krėpšta.

Jis tvirtino, kad leidimas nemokamai naudotis valstybės pastatais partijoms bei Prekybos, pramonės ir amatų rūmams prieštarautų atsakingo valdymo ir racionalaus turto panaudojimo principams.

„Iš savo pusės reaguojame matydami tuos netolygumus ir nepagrįstas išimtis. Taip ir toliau darysime“, – kalbėjo šalies vadovo patarėjas.

Anot jo, prezidentui šiuo metu pateikta pasirašyti apie 80 įstatymų, tarp jų yra „dar keletas kabliukų“, kurie gali būti vetuojami.

G. Nausėdos veto trečiadienį pritarė Seimo Audito komitetas. Galutinį sprendimą priims Seimas, atmesti prezidento veto reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Jeigu Seimas komiteto išvadai pritars, valstybės ir savivaldos patalpomis politinės partijos bei Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje veikiantys Prekybos, pramonės ir amatų rūmai nebegalės neatlygintinai naudotis nuo spalio 1 dienos.

Terminuotos sutartys baigsis, kaip numatyta sutartyse, o neterminuotos, įsigaliojus įstatymui, turės būti nutrauktos.

Rūmai panaudos sutarties pagrindu galės naudotis tik tuo turtu, kuris bus reikalingas valstybės deleguotoms funkcijoms vykdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika  portretas
Gal baigsis to kolchozniko vadovavimas o ir jo pakalikų erą,nes nieko gero iš jų nesulaukėme.Veryga su savo pertvarkymais medicinoje baigiame ir numirti,kiek jis dar mus marins.O Šakalienė ką išdarinėja su šeimomis ir jų vaikais,prisiveisė pidarų ir niekas nenori jų stabdyti,išniekina vaikus,o jiems nieko.Tik čia tik dalelė,o kiek dar visokių nusikaltimų šioje valdančioje vyriausybėje.Laukiam tikro prezidento stipraus žodžio ir jam linkim stiprybės kovojant su korupcija,su išnaudojimais žmonių.

Manau

Manau portretas
Gal jau visiems giminaičiams,draugams prikirps uodegas,nes taip ir buvo alinama šalis bei žmonės,mes visur ir visada turėjome mokėti už viską ką jie veltui naudojosi.Sveikintinas žingsnis,gal šviesiau pasidarys mūsų gyvenime.Tikėjome ir tikimės labai gerų pokyčių rinkdami prezidentą.

>.....

>..... portretas
Katu supranti tau tik parašyti šūda.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių