Quantcast

G. Nausėda vyksta į Latviją aptarti bendrų projektų

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį vyks į Latviją, kur aptars bendrus infrastruktūros projektus su šios šalies vadovais.

Vizito išvakarėse išplatintame pranešime G. Nausėda teigė, kad abi šalys vienodai mato iššūkius ir grėsmes, o tai lemia sėkmingą bendradarbiavimą tiek dvišaliu lygiu, tiek drauge sprendžiant regiono iššūkius, ginant abiejų šalių piliečių interesus tarptautinėje arenoje.

Per susitikimus su Latvijos vadovais prezidentas aptars dvišalius santykius, pozicijas dėl Europos Sąjungos ir NATO klausimų, transporto infrastruktūros projektus „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“, planus atjungti Baltijos šalių elektros tinklus nuo posovietinės sistemos ir sinchronizavimo su Vakarų Europa.

G. Nausėda susitiks su prezidentu Egilu Levitu, premjeru Krišjaniu Kariniu, parlamento pirmininke Inara Mūrniece.

Rygoje prezidentas taip pat padės gėles prie Laisvės paminklo ir apsilankys Latvijos nacionalinėje bibliotekoje, apžiūrės retų ir vertingų leidinių kolekciją. Šalies vadovas bibliotekai padovanos lietuvišką knygą, kurioje pristatoma Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų Vilniaus Žemutinėje pilyje istorija.

G. Nausėda taip pat susitiks su lietuvių bendruomene Rygoje.

Tai antras prieš pusantros savaitės prisiekusio prezidento vizitas į užsienį. Praėjusią savaitę G. Nausėda vyko į Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių