Quantcast

G. Nausėda: Vilniuje netrukus bus atidaryta Kanados ambasada

Vilniuje bus atidaryta Kanados ambasada, teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak šalies vadovo, apie naujos ambasados atidarymą Lietuvoje bus paskelbta „netrukus“.

„Maloniai nuteikė Kanados premjero pono J. Trudeau (D. Triudo – BNS) pareiškimas, kad jie mato Baltijos regioną, kaip tą regioną, kuriam reikia skirti dar daugiau dėmesio. Štai kodėl yra pasirengę ir netrukus bus paskelbta, kad Kanada atidaro savo ambasadą Vilniuje“, – žurnalistams Madride trečiadienį sakė G. Nausėda.

Apie tai, kad Lietuvoje, Estijoje ir Slovakijoje esantys Kanados ambasados biurai bus pertvarkomi į ambasadas trečiadienį Madride pranešė ir šios šalies užsienio reikalų ministrė Melanie Joly (Melani Žoli).

„Dabartinius Kanados biurus Estijoje, Lietuvoje ir Slovakijoje – šalyse turinčiose stiprius ir augančius dvišalius santykius su Kanada ir svarbiausiomis NATO sąjungininkėmis – pertvarkome į pilnas ambasadas su reziduojančiais ambasadoriais, taip pat stipriname savo buvimą ambasadoje Latvijoje. Šie pokyčiai dar labiau sustiprins Kanados įsipareigojimus regionui, padės atremti destabilizuojančią Rusijos veiklą bei padidins paramą operacijai „Reassurance“, – teigiama trečiadienį oficialiame Kanados vyriausybės puslapyje paskelbtame šalies užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Vienintelė Kanados ambasada Baltijos šalyse iki šiol veikia tik Latvijos sostinėje Rygoje. Tuo metu Vilniuje ir Taline veikia Kanados ambasados biurai. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių