Quantcast

Už nuopelnus Lietuvai apdovanotas buvęs JAV gynybos sekretorius

  • Teksto dydis:

Už nuopelnus Lietuvai trečiadienį apdovanoti buvęs JAV gynybos sekretorius Markas Thomas Esperas (Markas Tomas Esperas) ir ką tik tarnybą baigęs Portugalijos kariuomenės vadas Antonio da Silva Ribeiro (Antonijus da Silva Ribeira).

Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos – proga jie abu apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi, pranešė Prezidentūra.

„M. T. Esperas, eidamas JAV gynybos sekretoriaus pareigas, daug kartų įrodė, kad JAV yra pasiryžusi ginti Baltijos valstybes nuo bet kokios agresijos, ypač nuo Rusijos grėsmės, taip pat, jam einant gynybos sekretoriaus pareigas, Lietuvoje tęstinėms rotacijoms buvo dislokuotas JAV sausumos pajėgų batalionas“, – įteikdamas apdovanojimą sakė prezidentas.

Pranešime nurodoma, kad buvusiam JAV gynybos sekretoriui apdovanojimas įteiktas už nuopelnus stiprinant JAV ir Lietuvos strateginį gynybinį bendradarbiavimą, pastangas įtvirtinant JAV ir NATO saugumo įsipareigojimus Lietuvoje, paramą vystant JAV saugumo užtikrinimo priemones, stiprinant Lietuvos gynybinius pajėgumus ir tobulinant šalies ginkluotą gynybą.

Buvęs Portugalijos kariuomenės vadas, admirolas A. da Silva Ribeiro apdovanotas už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant Lietuvos ir Portugalijos valstybių santykius, prisidedant prie regiono saugumo užtikrinimo, Lietuvos gynybinių pajėgumų stiprinimo ir šalies ginkluotos gynybos tobulinimo.

„Admirolas A. Manuelis Fernandesas da Silva Ribeiro reiškė nuolatinį solidarumą ir paramą Lietuvai. Admirolas tiesiogiai rėmė Lietuvos ir Portugalijos karinį bendradarbiavimą. Jo pastangomis sudarytos sąlygos Lietuvos kariuomenės pajėgų vienetams treniruotis kartu su Portugalijos rotaciniais vienetais“, – teigė šalies vadovas.

Paprastai valstybės apdovanojimai įteikiami vasario 16-ąją, tačiau ne visi apdovanotieji gali atvykti jų atsiimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas už tai,kad prezidentui G.Nausėdai būtų iškelta apkalta,spaudžiam ŽALIĄ.

Visos Planetos prezidentas

Visos Planetos prezidentas portretas
Sis - visos Planetos prezidentas gal galetu atsisukti i ji isrinkusia liaudi ir ja apdovanoti, o ne uzjurio piliecius? Tai ne musu prezidentas, tai kryziuociu pasiuntinys, norintis nukryziuoti visa Tauta.

JO AKIM NEVERTI ,AR NE??????

JO AKIM NEVERTI ,AR NE?????? portretas
Ir kada tas ponas,, sugrįš"dirbti į LIETUVĄ?... Pripratau paskaityt ,išgirst apie apdovanojimus -medalius Mūsiškiai iš to pono tai gauna tai atima.... Jokio pastovumo .Tad dabar paprasčiausiai atsisako tos garbės ...Sėkmės jam įteikinėjant medalius svetimtaučiam... Juos taip dažnai ir daug jiems įteikinėja ,kad tie cedaliai prasmės neteko ,bent jau mano akyse ... Galėtų nors kartą savus pagerbti , užkabinti medalius daugiavaikių šeimų tėvams.... na jie mūsiškiai lietuviai... jo akims turbūt neverti....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių