Quantcast

G. Nausėda: ukrainiečiai Maidane krauju užrašė, kad gali nulemti šalies ateitį

Ukrainoje su oficialiu vizitu viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pagerbė Maidano aukas sakydamas, kad ukrainiečių tauta taip „krauju užrašė“ galinti nulemti savo ateitį.

„Ukrainiečių tauta Maidane parodė ir krauju užrašė, kad ji gali nulemti savo šalies ateitį. Kad gins europietišką identitetą ir euroatlantinę kryptį“, – ketvirtadienį savo feisbuko paskyroje rašo prezidentas.

Lietuvos vadovas taip pat ragino nepamiršti Krymo aneksijos, minint septintąsias jos metines.

„Neturime teisės pamiršti Krymo okupacijos! Lenkiu galvą prieš Ukrainos herojus, kurie paaukojo gyvybes už savo šalies suverenitetą. Mūsų pareiga – juos palaikyti“, – rašo G. Nausėda.

Ukrainiečių tauta Maidane parodė ir krauju užrašė, kad ji gali nulemti savo šalies ateitį. Kad gins europietišką identitetą ir euroatlantinę kryptį.

G. Nausėda dviejų dienų vizito metu Ukrainoje ketvirtadienį susitiks su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Šalių vadovai pirmininkaus dvišalei prezidentų tarybai, kurioje dalyvaus ir septyni Lietuvos Vyriausybės ministrai, planuojama pasirašyti bendrą deklaraciją dėl Ukrainos europinės perspektyvos.

Tai – pirmasis prezidento dvišalis vizitas po pertraukos nuo pernai liepos, vizitus G. Nausėda buvo apribojęs dėl koronaviruso pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERAI BŪTŲ, KAD NEPAMIRŠTUM

GERAI BŪTŲ, KAD NEPAMIRŠTUM portretas
Maidane Ukrainos nacionalistai degino gyvus žmones. Ar p. Nausėda to nežino ir negirdėjo? Gal p.Nausėda nemato ar nenori matyti ir girdėti, kad Ukrainoas nacionalistų pagalba Amerikos banditai kursto trečią pasaulinį karą Europoje?

NAUSĖDAI BLOGAI SU ATMINTIM

NAUSĖDAI BLOGAI SU ATMINTIM portretas
Dar nesulaukė Baideno amžiaus, o su atmintim jau ne kas...Prisimink ką Ukrainos nacionalistai išdirbinėjo Odesoje prie profsąjungų rūmų. Prisimink - kiek kraujo buvo pralieta Maidane. Ir šiandien jie šlovina ne tikrus tautos didvyrius, o nusikaltėlius NACIONALISTUS. Nausėda - atsimerk...ir nepudruok visuomenei smegenų.

AKLAM NAUSĖDAI...

AKLAM NAUSĖDAI... portretas
Reikėjo atidžiau stebėti Maidano įvykius. Matomai, buvai užsimerkęs, kai Ukrainos nacionalistai degino gyvus žmones Odesos profsąjungų rūmuose. Nematei kaip jie elgėsi su piliečiais kišdami juos į šiukšlių dėžes...Ir...kiek visa tai kainavo Amerikai. Anot Prezidento atstovės spaudai - tik 5 milijardai prieš Maidaną...p. Nausėda - ar tai ne Amerikos kišimasis į svetimos valstybės vidaus reikalus? Gal ir G.Landsbergis šiandien nesikiša į Baltarusijos vidaus reikalus? Gal jis "ne prie ko" organizuojant Baltarusijoje valstybės perversmą. Daryk tvarką savo valstybėje, o nekalbėk nesąmones Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių