Quantcast

G. Nausėda: Ukraina tikisi derybas dėl narystės ES pradėti šiemet

Ukraina tikisi oficialias derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) pradėti šiemet, po vizito Kyjive sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ukrainos vadovai ir prezidentas yra labai motyvuoti, kad sprendimai dėl integracijos į ES būtų priimti kaip galima greičiau, ir jie tikisi derybų dėl narystės pradžios jau šiais metais“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Pasak Lietuvos vadovo, svarbu šiuo klausimu negaišti laiko, o Ukrainos padaryta pažanga galėtų būti aptarta neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime vasario 9–10 dienomis.

Ukrainos vadovai ir prezidentas yra labai motyvuoti, kad sprendimai dėl integracijos į ES būtų priimti kaip galima greičiau.

„Jie pristatė pažangą, kokią Ukraina padarė pastaruoju metu, nuo sprendimo, kuomet EVT suteikė Ukrainai kandidatės statusą. Jie padarė pažangą iškart septyniose srityse, įgyvendindami Europos Komisijos rekomendacijas“, – pažymėjo prezidentas.

Anot jo, Ukraina priėmė pataisas tautinių mažumų, antikorupcijos, konstitucinės sąrangos srityse, ir „daroma viskas, kad Ukraina kaip galima greičiau pasiektų šį tarpinį finišą“.

„Šiandien labai svarbu, kad mes negaištume laiko, ir tikiuosi, kad jau vasario 9–10 dienomis įvyksiančiame neeiliniame EVT posėdyje galėsime šiam klausimui ir šiai pažangai skirti dėmesį, ir tikiuosi, kad tai taps dar vienu svarbiu etapu Ukrainos integracijai į ES“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

ES lyderiai birželį Ukrainai suteikė kandidatės į Bendriją statusą, kaip ir Moldovai, o paraišką taip pat padavusiam Sakartvelui suteikta „europinė perspektyva“.

Kyjivas, Kišiniovas ir Tbilisis paraiškas įstoti į ES padavė po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.


Šiame straipsnyje: Gitanas NausėdaUkrainanarystė ESkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių