Quantcast

G. Nausėda tikisi labiau vienijančios politinės kultūros

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda džiaugiasi rinkėjų aktyvumu Seimo rinkimų antrajame ture koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

Šalies vadovo teigimu, piliečių aktyvumas rodo, kad ypatingos sąlygos tik suvienija žmonės.

Iš naujojo Seimo G. Nausėda sako besitikįs „labiau vienijančios politinės kultūros“.

„Baigėsi turbūt sudėtingiausi parlamento rinkimai atkurtos Lietuvos valstybės istorijoje. Ne kartą girdėjome baimes – ar ateis žmonės balsuoti, siaučiant koronavirusui, ar sugebėsime užtikrinti sklandų ir, svarbiausia, saugų rinkimų procesą“, – užsidarius rinkimų apylinkėms feisbuke parašė Lietuvos prezidentas.

Baigėsi turbūt sudėtingiausi parlamento rinkimai atkurtos Lietuvos valstybės istorijoje.

„Lietuvos piliečiai į visus šiuos klausimus atsakė veiksmu. Rinkimuose dalyvavo daugiau rinkėjų nei prieš ketverius metus ir tai aiškiai parodė, kad ypatingos sąlygos tik dar labiau mus visus suvienija. Eilės, kurias matėme per keturias išankstinio balsavimo dienas, tūkstančiai žmonių, pasirinkusių balsuoti namuose, nedviprasmiškai sako, kad Lietuvos piliečiams rūpi, kokia bus mūsų šalis“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda padėkojo rinkimų komisijų nariams, stebėtojams, savanoriams – „visiems prisidėjusiems, kad šie rinkimai būtų ne tik demokratiški, bet ir saugūs“.

„Lietuvos laukia iššūkiai. Gerai susitvarkėme su pirmąja viruso banga, tačiau antroji dar tik kyla ir laiko svarbiausiems sprendimams priimti neturime daug. Todėl iš naujojo Seimo labiausiai tikiuosi sutelkto bendro darbo Lietuvai, labiau vienijančios politinės kultūros ir valios imtis būtinų sprendimų“, – teigė prezidentas.

Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų antrajame ture siekė 39,7 procento. Rinkėjų prie balsadėžių atėjo mažiau nei per pirmąjį turą prieš dvi savaites, bet daugiau nei antrajame ture 2016-ųjų Seimo rinkimuose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių