Quantcast

G. Nausėda: sveikinu Armėnijos įsipareigojimą demokratinėms reformoms

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda, tęsiantis oficialų vizitą Armėnijoje, susitiko su Armėnijos ministru pirmininku Nikolu Pašinianu ir su juo aptarė saugumo situaciją Kaukazo regione, demokratines reformas Armėnijoje, Europos Sąjungos (ES) ir Armėnijos bendradarbiavimą.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad Armėnija padarė pastebimą progresą vykdydama demokratines reformas.

Pasak prezidento, Armėnijos vyriausybės pastangos reformuoti teisingumo sektorių, įgyvendinti laisvus ir sąžiningus rinkimus yra sveikintinos ir rodo pasiryžimą išlaikyti šalies demokratinį kursą. Lietuva remia glaudesnį ES ir Armėnijos bendradarbiavimą ir vertina Armėniją kaip itin svarbią Rytų partnerystės politikos veikėją. Demokratinių reformų tęsimas ir visų bendradarbiavimo su ES galimybių pilnas išnaudojimas padėtų Armėnijai siekti didesnio atsparumo, saugumo, socialinės ir ekonominės gerovės. Lietuvos vadovas pabrėžė, kad, be abejo, visa tai yra neįmanoma be taikos šalyje.

Lietuvos vadovas ir Armėnijos ministras pirmininkas aptarė situaciją Kaukaze regione.

Prezidentas sveikino N. Pašiniano vyriausybės pastangas siekti taikus konflikto sureguliavimo ir pasiryžimą vykdyti tiesioginį Jerevano ir Baku dialogą šiuo klausimu. Tai, pasak G. Nausėdos, yra didelis žingsnis į priekį siekiant taikos regione.

Prezidentas taip pat sveikino Armėnijos vyriausybės pastangas normalizuoti santykius su Turkija.

„Taikus ir stabilus Kaukazo regionas yra mūsų bendras tikslas", - Jerevane teigė prezidentas G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių