Quantcast

G. Nausėda sveikina į sostą įžengusį naująjį Japonijos imperatorių

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino antradienį į sostą įžengusį Japonijos imperatorių Naruhito (Naruhitą).

Iškilmėse šalies vadovas dalyvavo su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

„Linkime imperatoriui, garbingam Chrizantemų sosto atstovui, kurti ir puoselėti klestinčią Japoniją. Tegul jo valdymo laikotarpis – Harmonijos era – įsimena šalies atvirumu pasauliui, taikos, dialogo ir laisvės idėjų sklaida“, – pranešime spaudai cituojamas prezidentas.

Naruhito imperatoriaus pareigas oficialiai perėmė gegužės 1-ąją – kitą dieną po to, kai jo tėvas tapo pirmuoju per pastaruosius du šimtmečius sosto atsisakiusiu Japonijos monarchu.

Tačiau šis perėjimas buvo užbaigtas tik oficialiai paskelbus Naruhito naująjį vaidmenį per virtinę renginių, kuriuos stebėjo apie 180 pasaulio šalių atstovai.

Linkime imperatoriui, garbingam Chrizantemų sosto atstovui, kurti ir puoselėti klestinčią Japoniją.

Sveikindamas imperatorių, G. Nausėda džiaugėsi glaudžiais Lietuvos ir Japonijos istoriniais ir kultūriniais ryšiais, priminė buvusio imperatoriaus Akihito vizitą Lietuvoje 2017 metais.

Šalies vadovas informavo, kad 2020-ieji Lietuvoje paskelbti humanisto ir diplomato Chiunes Sugiharos (Čiunės Sugiharos) metais.

Japonijoje viešintis G. Nausėda trečiadienį susitiks su parlamento Atstovų rūmų pirmininku Tadamoriu Oshima (Tadamoriu Ošima), Japonijos ir Lietuvos draugystės parlamentinės grupės vadovu Hirofumiu Nakasone, Lietuvos garbės konsulais.

Prezidentas taip pat ketina apsilankyti Lietuvos ir Japonijos verslo forume bei susitikti su šios šalies didžiausių Japonijos korporacijų, planuojančių investicijas Lietuvoje, vadovais.

Pirmoji ponia lankysis Keio universitete, Retų ir nediagnozuotų ligų centre, Medicininių tyrimų ir plėtros agentūroje bei Lietuvos dizainerių ir kūrybinių industrijų savaitės renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasaka

pasaka portretas
Kaip gražu-viena jankių okupantų iškamša sveikina kitą...

...

... portretas
Berlyno-Tokijo ašį pakeis Vilniaus-Tokijo ašis?.. :S

Daugiau subordinacijos pone prezidente

 Daugiau subordinacijos pone prezidente portretas
Kažkaip nei šis nei tas... Alytuje baisus gaisras, seime batalijos dėl pirmininko ir biudžeto, o prezidentas siūlo savo ir ponios fotosesiją..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių