Quantcast

G. Nausėda sutinka eksministrą E. Misiūną grąžinti į teisėjo pareigas

Buvusį praėjusios Vyriausybės vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną prezidentas Gitanas Nausėda sutinka grąžinti į teisėjo pareigas.

Jis kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl E. Misiūno skyrimo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju.

„Jis (E. Misiūnas – BNS) parašė vėl prašymą, tas prašymas svarstytas ir priimtas sprendimas, kad jį galima būtų skirti, jeigu atitinkamai turės sveikatos ir lojalumo pažymas“, – BNS trečiadienį sakė prezidento vyriausiasis patarėjas teisės klausimais Andrius Kabišaitis.

Anot jo, jau praėjo gana ilgas laikotarpis nuo tada, kai E. Misiūnas dirbo politinį darbą.

„Kadangi praėjo gana ilgas laikas, sprendimas buvo toks priimtas“, – teigė patarėjas.

E. Misiūnas 2016–2019 metais ėjo vidaus reikalų ministro pareigas. Į šias pareigas jį delegavo tuometinė valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, prieš tapdamas ministru E. Misiūnas dirbo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju.

Grąžinti jį į teisėjo pareigas E. Misiūnas paprašė po 2020 metų Seimo rinkimų. Juose jis dalyvavo kaip „valstiečių“ kandidatas, bet išrinktas nebuvo. Tačiau tuomet prezidentas Gitanas Nausėda netenkino jo prašymo.

Prezidentūra tada teigė, kad „asmenys, kurie nutraukė teisėjo karjerą dėl dalyvavimo polinėje veikloje ar paskyrimo į politines pareigas, ir siekia ją atstatyti politinių pareigų netekę“, neatitinka politinio neutralumo principų ir motyvacinių kriterijų.

E. Misiūnas dėl šio prezidento sprendimo buvo kreipęsis į teismą, tačiau visų instancijų teismai atsisakė priimti jo skundą.

Eksministras trečiadienį BNS sakė rugsėjo pradžioje pateikęs pakartotinį prašymą prezidentui dėl grąžinimo į teisėjo pareigas.

„Visą laiką planavau antrų metų pabaigoje kreiptis dar kartą į prezidentą dėl skyrimo į pareigas, nes norėjau pažiūrėti, ar jau būsiu atšalęs, ar nebūsiu dar kartą sušilęs, kad teikiau skundus ir bandžiau įrodyti savo tiesą“, – teigė E. Misiūnas.

Jis teigė antradienį susitikęs su G. Nausėda dėl šio pakartotinio prašymo.

„Jis klausė, kaip esu pasiruošęs, ar politika dar mane vilioja, ar nevilioja. Pasamprotavome, padiskutavome, pagal teikimą matau, kad mano atsakymai tiko“, – tvirtino E. Misiūnas.

„Iki šiol nesuprantu, kaip man tas politiškumas galėjo trukdyti apylinkės teisme vykdyti teisingumą, vagystes analizuoti, smurtą aplinkoje ar kitokius smulkius nusikaltimus“, – svarstė teisininkas.

Dabar E. Misiūnas dirba Vyriausybės strateginės analizės centre Tyrėjų grupės vadovu.

Apylinkės teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių