Quantcast

Prezidentas palankiai vertina K. Navicko kandidatūrą į žemės ūkio ministrus

Prezidentas Gitanas Nausėda palankiai vertina Kęstučio Navicko kandidatūrą į žemės ūkio ministrus ir kaip privalumą išskiria jo patirtį dirbant aplinkos ministru.

„Prezidentas palankiai vertina šį kandidatą, neabejotinas privalumas yra jo patirtis dirbant aplinkos ministru. Prezidentas pažymėjo, kad kandidatas turi įdomių ir inovatyvių idėjų, kurios leistų ir transformuoti žemės ūkį“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Pasak jo, prezidento ir kandidato į ministrus susitikimo metu daugiausia dėmesio buvo skirta keliems pagrindiniams prioritetams žemės ūkio srityje: dėmesiui mažiems ir vidutiniams, šeimos ir ekologiniams ūkiams, kaimo gyvybingumo didinimui.

„Buvo nemažai kabama apie žemės ūkio konkurencingumą, taip pat apie žemės ūkio transformaciją į  aplinkai palankų bei didesnę pridėtinę vertę kuriantį sektorių“, – sakė prezidento atstovas.

Jo teigimu, nemažai kalbėta ir apie galimą ministro komandą.

Revoliucijų žemdirbiams nežada

Kandidatas į žemės ūkio ministrus K. Navickas teigė sieksiąs žemės ūkio sektorių artinti prie aplinkosaugos.

„Susitikime aptarėme pagrindinius klausimus, iššūkius žemės ūkio sektoriuje. Iš tikrųjų labai gerai jaučiuosi ir jaučiuosi labai laimingas gaudamas pasitikėjimą tiek iš ministrės pirmininkės vadovauti žemės ūkio sektoriui, nes tikslai, vertybės ir siekiai, kurie numatyti šios Vyriausybės programoje, yra tie siekiai, kurių siekiau kaip aplinkos ministras, tiek ir savo visuomeninėje veikloje.

Žemdirbiams nesiūlau ir nesiūlysiu revoliucijų šiame sektoriuje. Žemės ūkis, technologijos nestovi vietoje ir šiandien yra ūkininkų, kurie jau ūkininkauja kitaip, naudodami modernias technologijas.

Nuolatinis pokytis aplinkosaugos link, geresnės aplinkos kokybės žemės ūkyje link yra labai svarbu. Svarbu ne tik gyvajai gamtai, bet ir mums, vartotojams, siekiantiems turėti kokybišką maistą ir artimesnį socialinį santykį su tais žmonėmis, kurie gyvena kaime ir gamina mums maistą“, – kalbėjo K. Navickas.

„Šioje vietoje tikrai noriu siekti takoskyros mažinimo tarp aplinkos sektoriaus ir žemės ūkio, juo labiau iššūkiai, susiję su COVID-19 ir klimato kaita, yra bendri ir nepriklauso vienam sektoriui“, – pridūrė jis.

K. Navickas teigė nesiūlysiąs žemdirbiams jokių revoliucijų.

„Žemdirbiams nesiūlau ir nesiūlysiu revoliucijų šiame sektoriuje. Žemės ūkis, technologijos nestovi vietoje ir šiandien yra ūkininkų, kurie jau ūkininkauja kitaip, naudodami modernias technologijas. Tam numatyta nemažai lėšų iš ES Atsigavimo fondo. Manau, kad skatinant tuos ūkininkus, kurie jau perėjo prie modernesnio ūkininkavimo, parodant šiuos gerus pavyzdžius, galime pasiekti evoliucijos keliu didesnį proveržį ir aplinkos sektoriuje“, – sakė kandidatas.

Kalbėdamas apie galimą komandą, K. Navickas teigė konkrečių pavardžių dar nežinąs.

„Dar nekalbėjau nė su vienu. Su prezidentu apsikeitėme nuomonėmis dėl komandos formavimo principų. Aš išsakiau savo viziją, nesulaukiau kritinių pastabų tam. Tikrai nenoriu daryti skubių sprendimų ir sieksiu rasti vieno ar kito žemės ūkio subsektoriaus lyderių. Svarbu asmeninis pasitikėjimas manimi, jei būčiau paskirtas žemės ūkio ministru“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Valio prezidentui , jam tinka valdžioje teisiamos partijos , į ministrus tinka tipai kurie buvo išmesti iš ministrų , kaip musės iš barščių , atsiprašau , bet gerbti tokio prezidento negaliu .

Kaunietė

Kaunietė  portretas
Puikus kandidatas - doras lietuvis, žygeivis, šeimos žmogus. Patirtys darbuose ir išsilavinimas. Nieko netrūksta. Kad daugiau tokių.

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Papunis liepė n.rcizas patvirtino.Ką dar jums neaišku,n.rcizas pats paskelbė,TSRS 'profesorius',KGB stukačius Lietuvos 'prezidentas',NEPASIGIRDO kartoju---'prezidentas'.Tą savo ausimis girdėjau.Taip kad aišku, kas Lietuvą valdo.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių