Quantcast

G. Nausėda: JAV realiai dalyvauja Lietuvos gynyboje

Su Vilniuje viešinčiu Pensilvanijos gubernatoriumi Tomu Wolfu (Tomu Vulfu) antradienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Jungtinių Valstijų kariai realiai dalyvauja Lietuvos gynyboje.

Šalies vadovas tvirtino, kad JAV išlieka šalies strategine saugumo partnere.

„Nuolatinis Pensilvanijos nacionalinės gvardijos karių dalyvavimas Lietuvoje vykstančiose pratybose rodo realų JAV karinių pajėgų dalyvavimą krašto gynyboje ir papildomas saugumo garantijas mūsų regionui“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

„Pasak prezidento, kariniai mokymai Lietuvoje ir JAV sustiprina kariuomenės galimybes veikti petys į petį, o mūsų gebėjimai jau ne kartą buvo patikrinti vykdant bendras pratybas ir tarptautines operacijas Afganistane“, – rašoma jame.

Pensilvanijos kariai dažnai būna Lietuvoje, dalyvauja pratybose ir kituose projektuose su Krašto apsaugos savanorių pajėgomis.

G. Nausėda su T. Wolfu aptarė bendradarbiavimo klausimus gynybos, ekonomikos, kultūros srityse, energetinį saugumą.

Lietuvoje viešintis Pensilvanijos gubernatorius Lietuvoje taip pat susitiks su verslo bendruomene, laikinuoju premjeru Žygimantu Vaičiūnu, pratybose dalyvaujančiais JAV kariais.

Pensilvanijoje gyvena apie 80 tūkst. lietuvių. Tai antra didžiausia lietuvių bendruomenė JAV.

Pensilvanijoje lietuviai yra seniausia imigrantų bendruomenė, čia pradėjusi kurtis dar 1865 metais, kai valstijoje buvo atrasta anglies.

Lietuva su Pensilvanija ilgai plėtoja ekonominius ir karinius ryšius. Lietuvos kariuomenė bendradarbiauja su Pensilvanijos nacionaline gvardija.

Pensilvanijos nacionalinė gvardija prisideda prie Lietuvos karininkų rengimo, pėstininkų kovos mašinų personalo apmokymo, karinės infrastruktūros modernizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hara

hara portretas
Kaip fufaikem nepatinka JAV. :) Galetu vargseliai susidraskyti... :D O patys nepastebi, kad ju didysis Azijos kaimynas, taikiai skverbiasi i, kazkada uzkariautas teritorijas.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip. Realiai dalyvauja apginant lietuviu kisenes nuo pinigu. Realiai ispumpuoja simtus milijonu uz NURASYTA, SUPUVUSIA technika + Lietuva Amerikos okupantus dykai islaiko ir okupantams Lietuvos istatymai negalioja. Nauseda - EILINIS amerikosu by.bio CIULPIKAS.

ir

ir portretas
vel isterija /rusai puola/ ar tik mes patys neprisisauksim bedos pataikaudami 1 agresoriui o rytoji kitam nes tuo ir naudojasi u spec t kaip mosad ir be karinio mastymo ir zemiu uzgrobimo daugiau nieko nemasto kad patys sau kasa duobe......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių