Quantcast

G. Nausėda susitiko su Belgijos karaliumi: aptarė bendradarbiavimą gynybos ir saugumo klausimais

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Belgijoje susitikęs su šalies karaliumi Pilypu aptarė dvišalį ekonominį ir karinį bendradarbiavimą, saugumo klausimus, pranešė Prezidentūra.

„Gynyba ir atgrasymas – mūsų prioritetai. Sąjungininkų vienybė ir ryžtas tiek remiant Ukrainą, tiek stiprinant savo pačių gynybą turi stiprėti. NATO viršūnių susitikime Vilniuje turime priimti sprendimus, kurie dar labiau padidintų mūsų visų saugumą“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas su Belgijos karaliumi aptarė regioninio saugumo klausimus ir paramą Ukrainai. Šalies vadovo teigimu, būtina didinti sąjungininkų pagalbą Ukrainai sunkiąja ginkluote, toliau plėsti sankcijas Rusijai, nedelsiant panaudoti Rusijos įšaldytą turtą Ukrainai atstatyti, siekti atsakomybės už Rusijos įvykdytus nusikaltimus Ukrainoje įsteigiant specialų tribunolą.

G. Nausėda taip pat pažymėjo, kad dabartiniame geopolitiniame kontekste ypač svarbu didinti Europos gynybinius pajėgumus ir stiprinti NATO rytinį flangą.

Prezidentas padėkojo Belgijai už indėlį į Baltijos regiono saugumą dalyvaujant NATO oro policijos misijose ir priešakinių pajėgų kovos grupėje Lietuvoje.

Lietuvos vadovas susitikime taip pat pabrėžė, kad Belgijos karališkosios poros valstybinis vizitas į Lietuvą pernai spalį tapo geru pagrindu stiprioms Lietuvos ir Belgijos partnerystėms mokslo, kultūros, verslo srityse užsimegzti.

Pasak prezidento, būtina ir toliau puoselėti dvišalius ryšius atveriant naujų galimybių bendradarbiauti. Viena iniciatyvų skatinant dvišalius ryšius – galimybės surengti Lietuvos kultūros metus Belgijoje ir Belgijos kultūros metus Lietuvoje.

G. Nausėda Briuselyje dalyvauja ir Europos Sąjungos lyderių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet foto

Bet foto portretas
mūsų patikėtinis visa galva aukštesnis ....... ir vis dar nekarunuotas - negerai

> :)))

> :))) portretas
tau, atviros sienos į visas šalis, kur nėra Landsbergio- tai ko tu čia kankiniesi toje savo try//doje ????

> :)))

> :))) portretas
ko taip jautriai sureagavai, VATYNKA- atpažinai save ir užgavo VATINES ambicijas ???? :D:D:D:D
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių