Quantcast

G. Nausėda: spartesnė elektros tinklų sinchronizacija – svarbi užduotis

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia palaikantis Europos Komisijos (EK) ketinimą įvertinti bendrų dujų pirkimų galimybę Europos Sąjungai iki žiemos užpildant gamtinių dujų saugyklas, tačiau svarbia užduotimi išlieka kuo spartesnis Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimas su kontinentine Europa.

„Atsižvelgiant į dabartinę saugumo situaciją, turi būti imamasi visų būtinų priemonių sinchronizacijai paspartinti. Turime siekti, kad Baltijos šalių tinklai kaip galima greičiau būtų sujungti su Europos tinklais“, – pranešime sakė G. Nausėda,  penktadienį susitikęs su EK nariu, atsakingu už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę Virginijumi Sinkevičiumi.

Susitikime aptarti ES energetinio saugumo ir nepriklausomybės nuo Rusijos klausimai, parama Ukrainai ir jos eurointegracijos proceso spartinimas, pranešė Prezidentūra.

Pasak šalies vadovo, Lietuvoje yra išplėtota dujų infrastruktūra, SGD terminalas, o tai leidžia būti energetiškai nepriklausoma nuo Rusijos.

Prezidentas su V. Sinkevičiumi taip pat aptarė ES šalies kandidatės statuso suteikimo Ukrainai spartinimą. Pasak šalies vadovo, toks politinis paramos Ukrainai signalas būtų labai svarbus.

Prezidentas taip pat pažymėjo teigiamai vertinantis EK pasiūlytą Solidarumo fondo idėją.

„Ukrainai atstatyti reikės ne tik ieškoti galimybių finansuoti projektus iš esamų programų, bet ir skirti papildomą finansavimą. Reikia ieškoti būdų, kaip panaudoti įšaldytas Rusijos oligarchų lėšas ir turtą šiam tikslui“, – sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Reikia visais būdais nusisukti nuo ruskyno fašizmo. Reikia draugauti su Europa ir Amerikiečiais. Mes, lietuviai, esame Europiečiai, Lietuva vakarietiška valstybė

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbiausias turėtų būti Lietuvos tikslas ,būti nepriklausomais nuo Europos . Juokas ima kaip džiaugesi kad yra padėjėja ir gelbėtoja Europos sąjungą,kaip savo proto neužtenka .,tada taip.

Dirba

Dirba portretas
Svarbiausia - tai lovoj frikcijas sinchronizuotai atlikt, visa kita - grašio neverta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių