Quantcast

G. Nausėda su A. Merkel kalbėjo apie būtinybę stiprinti ES išorines sienas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį telefonu kalbėdamas su Vokietijos kanclere Angela Merkel aptarė migracijos krizę Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Lietuvos vadovas pabrėžė nuolat blogėjančią migracijos padėtį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje ir informavo Vokietijos kanclerę, kad Lietuva jau kreipėsi pagalbos į Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūrą „Frontex" ir Europos prieglobsčio paramos biurą. Šiuo metu kaip tik diegiamos papildomos sienos stebėjimo sistemos, plečiami pabėgėlių priėmimo pajėgumai, įrengiamos papildomos priėmimo patalpos ir siekiama paspartinti prieglobsčio procedūras.

Prezidentas pažymėjo, kad dėl Baltarusijos veiksmų nelegaliai sieną kirtusių asmenų skaičius, palyginti su 2020 metais, išaugo 19 kartų, ir kalbėjo apie poreikį stiprinti ES rytų sienos apsaugą.

Prezidentas ir kanclerė taip pat sutarė pratęsti diskusijas saugumo, gynybos, Europos Sąjungos darbotvarkės, santykių su Rytų kaimynėmis klausimais rugsėjo mėnesį vyksiančio Lietuvos vadovo vizito Berlyne metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasitarėja

Pasitarėja portretas
Rado su kuo pasitart,pati Merkelė visą tą košę ir palaimino,Vokiečių tautos nelaimė,o toliau kiti pasinaudojo savo reikalams tvarkyti..

Senjoros nuomonė.

Senjoros nuomonė. portretas
Merkel;atvykite ,vietos visiems užteks.Tegu pasiima juos ir šelpia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių