Quantcast

G. Nausėda su keturių valstybių lyderiais ragina ES didinti dėmesį istorinei atminčiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su keturių valstybių lyderiais laišku kreipėsi į Europos Sąjungos institucijas dėl istorinės atminties išsaugojimo, penktadienį pranešė Prezidentūra.

Lietuvos ir Rumunijos prezidentų bei Estijos, Latvijos ir Lenkijos vyriausybių vadovų laiške Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charles'ui Micheliui (Šarliui Mišeliui), Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen) ir ES Tarybai pirmininkaujančios Čekijos premjerui Petrui Fialui teigiama, kad Kremliaus režimas siekia perrašyti istoriją, ją pakreipti sau tinkama linkme ir naudoti kaip agresijos prieš suverenias valstybes pateisinimą.

G. Nausėda, Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas), Kaja Kallas (Kaja Kalas), Krišjanis Karinis, Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) ragina ES institucijas imtis lyderystės išsaugant istorinę atmintį ir neleidžiant Rusijos režimui manipuliuoti istoriniais faktais.

Laiške akcentuojama, kad šis klausimas ypač aktualus Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje intensyviai naudojant istoriją propagandos tikslais.

„Be tikslaus, nuoširdaus ir išsamaus praeities vertinimo, mes negalėsime efektyviai apsaugoti mūsų žemyno nuo ateities nusikaltimų ar ištirti šiuo metu vykdomų Ukrainoje“, – teigia lyderiai.

Tai daryti siūloma sukuriant mokymo programas moksleiviams, suteikiant deramą politinę ir finansinę paramą Prahoje įsteigtai Europos istorinės atminties ir sąžinės platformai, užbaigiant įgyvendinti memorialo totalitarinių režimų aukoms atminti Briuselyje projektą bei stiprinant kovą su dezinformacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalba viena...

Kalba viena... portretas
Daro kitą. Vietoje to, kad pasimokytų iš istorijos - ją perrašinėja ir naikina.

Tigi

Tigi portretas
jis čia apie žydus rūpinasi.

Priminkite būtinai

Priminkite būtinai portretas
Istorinė tiesa yra tokia kad pro Vilnių ir Lietuvą nuolat šliaužiodavo visokie cirkininkai, narkomanai pasivadinę muzikantais ar kokiais menininkais ir lendantys žmonėms į akis su tikslu išlupti pinigus. Jie girti ar kaip kokia gyvulio šeriais apžėlusi kokia dainininkė leit.utė ar to Pru.nikovo pabaisa duktė kur į moterį nė iš tolo nepanaši pasakodavo kokiame tvarte pas lietuvį ar Vilniaus viešo tualeto pasienyje pagyvendavo. Dabar jie visi su pretenzijomis į visokių gėrybių ir kompensacijų gavimą už nieko darymą. Iš Sluškų uždaros zonos ir Vokiečių, Rūdininkų g teritorijos ne šiaip neišleisdavo tų individų į pasivaikščiojimus kur toliau. Ne veltui juos vežė link rytinių TSRS teritorijų ir link Šiaurės kur izoliuotas recidyvustus ir išsigimėlius. Arsipeikėkite nuo tų paminklų statymo neva partizanams. Tai tebuvo dirbti vengę parazitai. Jie žudė kaimų žmones ir buvo vadinami banditais . Susigriebkite suregustruiti vadinamų tremtinių ir izoliacijos zonų palikuonis. Tai išsigimėliai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių