Quantcast

G. Nausėda su Italijos premjeru aptarė gynybos, saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su Italijos premjeru Giuseppe Conte (Džiuzepe Konte) aptarė gynybos, saugumo, kitus dvišalių santykių klausimus.

Pasak šalies vadovo, su Italija norima glaudžiau bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje.

„Norime glaudžiau bendradarbiauti su Italija kibernetinio saugumo srityje, ypač kuriant ES greitojo reagavimo į kibernetines atakas komandas“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Jis pakvietė Italiją užbaigti prisijungimo prie Lietuvos vadovaujamo projekto procedūras.

G. Nausėda ir G. Conte taip pat aptarė ir kitus saugumo, gynybos, migracijos klausimus bei Europos Sąjungos darbotvarkę, kurioje – daugiametės finansinės perspektyvos, įsipareigojimų kovai su klimato kaita bei ekonominio bendradarbiavimo informacinių ir finansinių technologijų srityse klausimai.

„Daugiausia dėmesio susitikime skirta gynybos ir saugumo temai. Prezidentas padėkojo Italijos ministrui pirmininkui už pastangas stiprinti Baltijos šalių saugumą, ypač dalyvaujant oro policijos misijoje Baltijos šalių oro erdvėje, į kurią Italija sugrįš 2020 metais“, – rašoma pranešime.

G. Nausėda taip pat sveikino Italijos iniciatyvą dalyvauti Baltijos šalyse dislokuotose NATO priešakinėse pajėgose, įsitraukimą į Lietuvoje vykstančias Aljanso karines pratybas ir prisidėjimą prie Vilniuje veikiančio NATO energetinio saugumo kompetencijos centro veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Pagaliau žmonės supranta ,kad visa tai propoganda

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
Dar vienas gynėjas.Už pensininkų pinigus pripirkęs karinių skarbonkių galvoja,kad rusus nugalabys.Durnius,tik jankiams subines moka laižyti.O labiausia bijo dėl savo abejotinių turtų ir neaiškiomis sąlygomis draustinyje pastatyto dvaro.

Kęstas

Kęstas portretas
Dar vienas gynėjas atsirado - Nausėda. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių