Quantcast

G. Nausėda Paryžiuje: karo Ukrainoje kontekste pilkosioms zonoms vietos nėra

Paryžiuje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad karo Ukrainoje kontekste vietos pilkosioms zonoms nėra.

„Išgyvename tokius laikus, kuomet labai svarbu stovėti teisingoje istorijos pusėje, – trečiadienį žurnalistams Prancūzijos sostinėje kalbėjo Lietuvos vadovas. – Kompromisams, pilkosioms zonoms vietos nėra. Turime pasakyti, kad balta yra balta, juoda yra juoda.“

Bendruose pasisakymuose su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu) jis taip pat ragino „ryžtingai kovoti su tuo, kas yra juoda“.

„Karas vyksta Ukrainoje, tačiau kova vyksta gerokai platesniame formate ir ta kova apima labai daug valstybių – didžiąją pasaulio dalį, nes tai yra kova tarp totalitarizmo ir demokratijos“, – sakė G. Nausėda.

Kompromisams, pilkosioms zonoms vietos nėra. Turime pasakyti, kad balta yra balta, juoda yra juoda.

Lietuvos vadovas taip pat pabrėžė liepą Vilniuje vysiančio NATO viršūnių susitikimo svarbą.

„Mes puoselėjame labai dideles ambicijas ir planus“, – sakė prezidentas.

Jis vylėsi, kad susitikimo metu bus sutarta dėl naujo įsipareigojimo didinant išlaidas gynybai, didesnės paramos Ukrainai, rytinio Aljanso sparno stiprinimo.

„Karas Ukrainoje pademonstravo, kad oro gynybos sistema yra nepaprastai svarbi siekiant kontroliuoti oro erdvę ir apsaugoti civilius gyventojus nuo beprasmių žūčių, o infrastruktūrą – nuo sugriovimo“, – kalbėjo prezidentas.

Lietuva siekia, kad Vilniuje Aljanso narės įsipareigotų dėl Baltijos šalių oro policijos misijos pakeitimo į gynybos misiją. Vilniuje taip pat norima susitarti dėl išlaidų gynybai didinimo, kad 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) gynybai būtų mažiausias valstybių įsipareigojimas.

Kalbėdamas apie būsimą Europos politinės bendrijos susitikimą Moldovoje, G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad šis formatas nėra pakaitalas Europos Sąjungos plėtrai.

Jis taip pat vylėsi, kad Ukraina ir Moldova greitu metu pradės derybas dėl narystės bloke.

Prieš Vilniaus viršūnių susitikimą Lietuvos prezidentas su darbo vizitais taip pat lankėsi Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Nyderlandų, Turkijos sostinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Makronas įsipareigojo lietuvos stabilumui O kaip pas pati paryžiuje labai stabilu Neasišku ka reiškia tas ju važinėjimas susitikinėjimas apsikabinėjimas

Anonimas

Anonimas portretas
BALTARUSIJA IR UKRAINA YRA RUSIJOS FEDERACIJOS DALIS...TAIP GEOGRAFIJĄ MOKĖ VIDURINĖJĖ MOKYKLOJE

Anonimas

Anonimas portretas
PILIETINIS KARAS VYKSTA RUSIJOS FEDERACIJOJE...TOKIOS VALSTYBĖS KAIP UKRAINA NEŽINAU , NEGIRDĖJAU...RUSAI ŽŪDO RUSUS.......BAISU...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių