Quantcast

G. Nausėda su Čekijos vadovu aptarė NATO viršūnių susitikimo darbotvarkę, karą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Čekijos vadovu Petru Pavelu aptarė artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkę bei dvišalius santykius.

Prezidentai susitikimo Bratislavoje (Slovakija) metu taip pat kalbėjosi apie saugumo situaciją regione ir atsaką į Rusijos karą Ukrainoje, pranešė Prezidentūra.

G. Nausėda pabrėžė, kad priešakinės gynybos principų įgyvendinimas, Aljansui priklausančių valstybių gynybos biudžetų didinimas ir pagalba Ukrainai transatlantinės integracijos srityje – svarbiausi liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo prioritetai.

Prezidentas pasveikino Čekijos Senato sprendimą priimti rezoliuciją, kviečiančią nustatyti aiškų kelią Ukrainai į NATO.

„Tikiuosi, Vilniuje mums pavyks sutarti žingsnius, kuriuos turės padaryti ir Ukraina, ir NATO, kad pasibaigus karui Ukraina galėtų tapti NATO nare“, – sakė Lietuvos vadovas.

G. Nausėda Bratislavoje dalyvauja Bukarešto devyneto lyderių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei

Jei portretas
Ukrainoje vyktu karas,o ne tarptautinis biznis - seniai butu issprogdintos ne tik uztvankos,bet ir gelezinkeliai,keliai,kuriais tiekiama ginkluote! Nekalbant jau apie naftos,duju,amoniako vamzdynus ir kita strategine infrastruktura.

DVI "ASABOS"

DVI "ASABOS" portretas
Aptarė NATO viršūnių susitikimo dienotvarkę...Galima pagalvoti, kad nuo jų kas nors priklauso. Ponas Nausėda jau persisunkė Napoleoniškumo dvasia. Jo pastarieji veiksmai, norint pasirodyti, tik juoką sukelia.

tiesiai sviesiai

tiesiai sviesiai portretas
jokios naudos dirbanciam lietuviui, tik lovio apsauga... 6.6 milijono uz limuzinu nuoma 2 dienom...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių