Quantcast

G. Nausėda smerkia A. Valinsko žodžius apie V. Tomaševskį: kur mes nusirisime?

Prezidentas Gitanas Nausėda smerkia buvusio Seimo pirmininko, laidų vedėjo Arūno Valinsko žodžius apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderį Valdemarą Tomaševskį.

Pasak šalies vadovo, tokie žodžiai kenkia ir mūsų visuomenei, ir santykiams su Lenkija.

„Jie viskam kenkia – mūsų visuomenei, mūsų santykiams“, – žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda.

„Tiesą sakant, mes, ko gero, iki šito ėjome nuosekliai, po truputį toleruodami, leisdami tą patyčių kultūrą, kuri dabar jau išbujojo iki tiek, kad atskiri asmenys sau leidžia tokio pobūdžio pareiškimus“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas taip pat paragino „duoti atkirtį“ patyčioms ir „saiką, padorumą bei žmogiškumą“ praradusiems žmonėms.

„Aš kreipiuosi į visus gerus žmones Lietuvoje, nes, žinote, sako, kad didžiausios niekšybės padaromos tuomet, kai geri žmonės tiesiog yra abejingi – nebūkite abejingi, duokite atkirtį žmonėms, kurie prarado bet kokį saiką, padorumą ir žmogiškumą“, – teigė prezidentas.

Gal jau rytoj mes pradėsime kalbėt, kad reikia pagrasint ir jo šeimai? Kur mes nusirisime? Kur mes einame?

„Šiandien mes galbūt kalbame apie konkretų užsipuolimo objektą, galbūt patyliukais kažkas kikena į kumštį, kad ne mane tai liečia, tas žmogus kažkokiais keistais ryšiais susijęs, gal gerai jam užvažiavo. Gal jau rytoj mes pradėsime kalbėt, kad reikia pagrasint ir jo šeimai? Kur mes nusirisime? Kur mes einame?“, – tęsė jis.

„Todėl nebūkime kaip ta varlė šiltame, kaitinamame puode, kuri galvoja, kad ai, čia nieko tokio ypatingo neatsitiko, o to puodo temperatūra vis kyla, kyla ir galiausiai ta varlė išvirs pati savo nesantaikos ir neapykantos sriuboje“, – sakė G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad visuomenėje būtina grįžti prie normalių diskusijų, o ne vienas kito vadinimo idiotais.

„Jeigu mes tik tiek sugebame, tai apie kokius sprendimus diskusijų pagrindu mes galime kalbėt“, – teigė šalies vadovas.

Prokuratūra pirmadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo po to, kai A. Valinskas interviu delfi.lt komentuodamas rinkimų rezultatus, pareiškė, jog tokius kaip V. Tomaševskis reikėtų šaudyti.

„Tomaševskis yra absoliutus kolorado vabalas, kuris, gaudamas finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto, yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyti, šiaip jau. Po vieną į metus. Pradėti nuo jo“, – pareiškė A. Valinskas.

Šios ištraukos viešai prieinamame interviu nebėra, tačiau ją galima rasti perfilmuotą iš interviu internete.

A. Valinskas savo ruožtu teigia, kad jo žodžiai buvo išimti iš konteksto ir jais nebuvo kurstoma neapykanta. Jis tvirtina, kad jie turėtų būti suprasti kaip vaizdingas posakis.

Šiuos A. Valinsko žodžius pasmerkė ir Lenkijos ambasada Lietuvoje.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę tam, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės ar kitų savybių.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reiketuuu---tai dar NE=reikia [i sh-da kulka pasmirs

reiketuuu---tai dar NE=reikia   [i sh-da kulka pasmirs portretas
Valinskas labai teisingai primine,apie Woldzemoro politine pakraipa .Lietuvos lietuvius;tas lenkiokas vis dergia [nors yra finansuojamas is MUSU izdo --tai kirminas.kuris bet kuriuo momentu ivykdys ishdavikishka nusikaltima ,kajis ir rodo]]] Valinskas ishgrynino -to veikejo-elgesi --- uz musu pashalpa jo grupuotei Wodzemoras "kisha koja"politineje veikloje .Neikas nemato Valinsko "kvietimo"!!!!,,o shovinistoVV.T. kvietimus lenku-lietuviams---zino visa LIetuva. Sustok woldzemorai==zodis reikeeeetu---tai dar ne==PYKSHT.

Anonimas

Anonimas portretas
tai, kad Skvernelis visiems rodo pavyzdį, tai kai kurie durneliams atrodo, kad tai labai šaunu. Nesivadovauja sveiku protu, tai ir tauzija visokias nesąmones, skleidžia savo blūdus Protingam, kultūringam išsilavinusiam žmogui neveikia, kaip ir Skvernelio skleidžiama nepagarba- jis turi savo, mentišką nuomonę ir bendravimo būdą. Daugumai Lietuvos žmonių tai nepatinka. Jie turi padorų išsilavinimą, pagarbos jausmą ir jiems nepriimtinos tokios tauškalynės, kaip Skvernelio, karbauskio ir kitų nesugebėjimas valdytis, bendrauti. jai seka ir mūsų dienų herojus.

Anonimas

Anonimas portretas
nu kad teisybe pasake tai faktas .Tik paziurekit kiek koloradiniu remeju valdzioje.Kad lenkija jo zygiams nepritaria.tai faktas.Per didele garbe siulyt nusaut aisku feikas.Tokiu kaip Tomasevskis butu maziau ir lietuvai geriau.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių