Quantcast

G. Nausėda: Seime politinės aistros užgožia racionalų protą

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad politinės aistros Seime dažnai užgožia racionalų protą. Todėl, jei tarp politikų būtų bent šiek tiek daugiau tarpusavio sutarimo ir pagarbos, visuomenė, vertindama Seimo darbą, bematant tai pastebėtų.

„Reikia sutarimo ir pagarbos vienas kitam, nereikia destrukcijos vien dėl pačios destrukcijos. Kai nueiname nuo tribūnų, visa tai kažkaip pasimiršta ir vėl prasideda tarpusavio kovos, kurios dažniausiai baigiasi vienas kito įžeidinėjimu“, – žurnalistams Seime sakė prezidentas.

Pasak jo, šiuo metu apie darbą, kuriame dominuotų racionalus protas, o ne aistros, tenka tik pasvajoti.

Pasigendu argumentuotos idėjų kovos, pasigendu bent jau minimalios pagarbos kitaip manančiam.

„Pasigendu argumentuotos idėjų kovos, pasigendu bent jau minimalios pagarbos kitaip manančiam. Jeigu to pavyktų pasiekti – žmonės tai labai greitai pastebėtų ir įvertintų. Bet, deja, kol kas apie tai reikia kalbėti kaip apie siekiamybę, kadangi politinės aistros dažniausiai užgožia racionalų protą“, – parlamentarus kritikavo prezidentas.

„Tikiuosi, kad ilgu ir sunkiu darbu to galima pasiekti, bet tam reikia turėti valios“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį prezidentas dalyvavo parlamente vykusiame Steigiamojo Seimo ir Lietuvos Respublikos 100-mečio šventiniame minėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apie kokia IDEJA?! Nauseda G. kalba??? Tie zmogenai --neturi IDEJOS,jokios ,tai gauja besipiaunanciu kojotu..O zmones galvojo ,kad ten "ikope" spres JU ir valstybes problemas.. bet matome ir maitvanagiais tapusiu prie TAUTOS..[atleiskite] lovio

Augis

Augis portretas
Visa širšala kelią opozicijos kretinai, bijo prakišti rinkimus.

deinis

deinis portretas
Žiūrint seimo posėdį galima susidarytį pilną vaizdą apie kaikurių seimo nariųmastymą ,tolerancija ,atsidavimą tarnystei ir tada galėtų panaudoti per rinkimus ,bet nevisi turi galimybę žiurėti ,kiti nusivylę bendrai seimo darbu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių