Quantcast

G. Nausėda ragino Seimą jėgą, bizūną ar įstatymų buldozerį pakeisti diskusija

  • Teksto dydis:

Sveikindamas į rudens sesiją susirinkusį Seimą prezidentas Gitanas Nausėda ragino atsisakyti priešpriešos ir galios demonstravimo.

Pasak jo, Lietuva yra lyg nesibaigiančioje kryžkelėje, kai kaskart žengus žingsnį, atrodo, privalu ką nors rinktis: visuomenės sveikatą arba žmogaus teises, valstybės sienų apsaugą ar nelegalių migrantų teisę į teisingumą, šeimos vertybes ar partnerystės įteisinimą, nepaisant lyties.

„Šie pasirinkimai, ypač kai jie svarstomi paskubomis, girdint tik savo argumentus, kelia priešpriešą visuomenėje, o jos emocijos išsilieja pykčio ir protesto bangomis“, – savo sveikinime teigė G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad Seimo, kaip Tautos atstovybės, užduotis yra neleisti šioms priešpriešoms gilėti ir siekti dialogo.

Jėgą, bizūną ar įstatymų buldozerį privalo pakeisti argumentuota diskusija. Kiekvienas mūsų turime savo požiūrį ir vertybes, tačiau stenkimės girdėti ir kitus.

„Jėgą, bizūną ar įstatymų buldozerį privalo pakeisti argumentuota diskusija. Kiekvienas mūsų turime savo požiūrį ir vertybes, tačiau stenkimės girdėti ir kitus“, – tvirtino prezidentas.

Jis ragino sprendžiant neatidėliotinus klausimus nepamiršti ilgalaikės valstybės raidos perspektyvos.

„Mokesčių, sveikatos sistemos reformos, merų rinkimų tvarka, referendumo įstatymas, švietimo susitarimo įgyvendinimas, krašto apsaugos biudžeto didinimas laikantis nacionaliniame susitarime nubrėžtų gairių – tai tik keletas sutarimo reikalaujančių iššūkių. Tai, kaip juos įveiksime, turės ilgalaikį poveikį mūsų valstybei“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis sakė Seimo rudens sesijoje siūlysiąs Viešųjų pirkimų, Teismų įstatymų pataisas,  papildomų socialinės atskirties mažinimo priemonių, su aplinkos apsauga, poveikio aplinkai vertinimu susijusių priemonių, taip pat pokyčių mokslo ir studijų srityje.

Penktadienį Seimas pradėjo rudens sesiją. Ji truks iki gruodžio 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Priesisku valstybiu strukturos nepripaziysta diskusiju…

Anonimas

Anonimas portretas
Žinoma prezidentas teisus 100% ,bet tai ,kuri šalia jo stovi kagebisto tėvo užaugintai tikriausiai nė motais. Vien į jos veidą pasižiūrėjus ,atstumia, be komentarų matosi pasipūtusi kaip kalakutė,griežta kaip kagebistai. Ne visam laikui atėjo į valdžią ,dar bus matyti gal net jadencijos nesulauks išgama.

Manau

Manau portretas
Kad Prezidentas teisus negali būti prievartos,kiekvienas turime savo požiūrį,nuomonę ir galime išsakyti.O ką daro vyriausybė kuri sutelkė pajėgas ir leido ašarines dujas į žmones,tai gestapininkų metodai.Juk mes esame tauta ir turim savo kiekvienas teisę ginti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių