Quantcast

G. Nausėda ragino Armėnijos parlamento vadovą siekti spręsti konfliktą su Azerbaidžanu

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda susitikęs su Lietuvoje viešinčiu Armėnijos parlamento pirmininku Araratu Mirzojanu ragino siekti taikiai spręsti konfliktą su Azerbaidžanu.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas susitikime apgailestavo, kad kariniai neramumai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano nusinešė daug gyvybių.

Pasak pranešimo, G. Nausėda paragino Armėnijos parlamento vadovą kuo greičiau atnaujinti pastangas taikiai ir tvariai spręsti konfliktą.

Susitikime su Armėnijos parlamento pirmininku prezidentas taip pat aptarė politinę situaciją šalyje, dvišalius santykius, Europos Sąjungos ir Armėnijos partnerystę.

Prezidentas ir parlamento pirmininkas kalbėjosi apie Rytų partnerystės politiką, pasirengimą Rytų partnerystės viršūnių susitikimui šių metų rudenį. Prezidentas pakvietė Armėniją paminėti Lietuvos ir Armėnijos abipusio pripažinimo ir diplomatinių santykių 30-metį.

Prezidentas pasveikino sėkmingą Armėnijos ir ES santykių etapą, įsigaliojus visapusiškai ir tvirtesnei partnerystės sutarčiai, ir pabrėžė, kad dabar yra laikas sutelkti jėgas ir sėkmingai įgyvendinti šią sutartį, bendradarbiaujant su ES šalimis ir institucijomis.

„Sutartis su ES padės efektyviai įgyvendinti reformas. Šis susitarimas ypač svarbus, siekiant teisinės valstybės reformų, darnaus atsigavimo iš pandemijos sukeltos socialinės ir ekonominės krizės“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas įvertino pozityvius pokyčius Armėnijoje, įgyvendinant teismų, rinkimų, teisės reformas, ir pabrėžė, kad birželio 20 dieną numatyti išankstiniai rinkimai Armėnijoje prisidės prie situacijos šalyje stabilizavimo bei politinio suvaldymo.

„Ypač svarbu, kad rinkimams besiruošiančios politinės jėgos veiktų remdamosi demokratinėmis vertybėmis, teisės viršenybės principu bei pagal Konstituciją“, – teigė prezidentas.

Birželio 20 dieną Armėnijoje planuojami pirmalaikiai rinkimai, kurie rengiami siekiant pažaboti pernykščio karo su Azerbaidžanu įžiebtą politinę krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių