Quantcast

G. Nausėda ragina naująją Vyriausybę žvelgti 5–10 metų į priekį

  • Teksto dydis:

Prezidentas ragina jau dabar galvoti, kokia Lietuva bus po penkerių, dešimties ir daugiau metų. Gitanas Nausėda sako, jog tai turi būti žalia, inovatyvi ir stipri Lietuva, todėl naujajai Vyriausybei jis kelia ne tik trumpojo, bet ir ilgojo laikotarpio uždavinius.

„Keliame jai (naujai Vyriausybei – BNS) ne tiktai trumpojo laikotarpio uždavinius, kurie taip pat yra be galo svarbūs, ypač atsižvelgiant į pandemijos kontekstą, tačiau norime jau šiandien kalbėti apie tai, kokią Lietuvą ketiname kurti penkerių, dešimties ir netgi daugiau metų perspektyvoje“, – trečiadienį Valstybės kontrolės surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Signals“ kalbėjo G. Nausėda.

Pasak jo, valstybei būtina turėti aiškų tikslą – „žalia, inovatyvi, teisinga, stipri Lietuva“ – bei priemones šiam tikslui pasiekti. 

„Tvarumas yra be galo plati sąvoka, bet pirmiausia ji atspindi mūsų taupų elgesį su aplinka, gamta, mūsų taupų elgesį su finansiniais resursais ir, žinoma, žmogiškaisiais ištekliais“, – sakė G. Nausėda.

Valstybės kontrolierius Mindaugas Macijauskas teigė, kad tvari plėtra ypač svarbi pandemijos akivaizdoje.

„Tai dar svarbiau šiandien, pasauliui kovojant su koronaviruso pandemija, kai visi ieškome sprendimų, kaip prisitaikyti prie esamos situacijos ir užtikrinti veiklų tęstinumą. Gyvename labai spartaus technologijų, klimato ir ekonomikos kaitos amžiuje. Būtina greitai reaguoti į atsiveriančias galimybes, keistis ir prisitaikyti“, – konferencijoje kalbėjo M. Macijauskas. 

Nuotolinėje konferencijoje diskutuojama apie duomenų svarbą viešajame valdyme, kokybiško švietimo prieinamumą visiems mokiniams, taip pat kaip Lietuva siekia mažinti klimato kaitą, pranešė Valstybės kontrolė.

Pranešimus skaito Pasaulio banko Vystymosi poveikio vertinimo (DIME) departamento vadovė Arianna (Adriana) Legovini, EBPO Švietimo mokslinių tyrimų ir inovacijų centro vyresnioji analitikė Tracey Burns  (Treisė Berns) ir kiti ekspertai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanai,

antanai, portretas
nei kolxozas nei komuniagos neišsilaikys. O čia VYRIAUSYBĖ ir ji dirbs.

Antanas

Antanas portretas
Šita vyriausybė kažin ar vienus metus išsilaikys, o čia dešimt metų į priekį.....

Anonimas

Anonimas portretas
ZIUREK KAD TAU NEBUTU KAIP PAKSUI JEI KUPRIUI NEPATIKSI
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių