Quantcast

G. Nausėda priėmė Izraelio, Salvadoro ir Zimbabvės ambasadorių skiriamuosius raštus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį priėmė Izraelio ambasadorės Hadas Wittenberg Silverstein (Hadas Vitenberg Silverstein), Salvadoro ambasadorės Patricios Nathaly Godinez Aguillon (Patrisijos Natali Godines Agvilion) ir Zimbabvės ambasadorės Priscilos Misihairabwi-Mushongos (Priscilos Misihairabvi Mušongos) skiriamuosius raštus.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas susitikime su Lietuvai akredituota Izraelio ambasadore pasidžiaugė stiprėjančiais Lietuvos ir Izraelio santykiais.

Jiedu taip pat aptarė dvišalių ryšių potencialą, ypatingą dėmesį skirdami inovacijų, švietimo ir turizmo sritims, taip pat bendradarbiavimą karinės ir gynybos pramonėje. Prezidentas pažymėjo puikų bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose ir Lietuvos paramą glaudesniam ES ir Izraelio dialogui.

G. Nausėda susitikime su Lietuvai akredituota Salvadoro ambasadore pažymėjo daugiašalio bendradarbiavimo svarbą, ypač siekiant išsaugoti tarptautinėmis taisyklėmis pagrįstą tvarką.

Susitikime aptarti Lietuvos ir Salvadoro, ES ir Lotynų Amerikos santykiai, pabrėžtas rezultatyvus bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose.

Prezidentas taip pat pasveikino akredituotą Zimbabvės ambasadorę, tapus pirmąja šios šalies ambasadore Lietuvai.

Susitikime aptarti dvišaliai santykiai, ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo skatinimo galimybės, bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose. G. Nausėda pabrėžė, kad ES ir Afrikos Sąjungos viršūnių susitikime priimti sprendimai taip pat prisidės prie dvišalių santykių plėtros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
zimbabve tai lietuvos strateginis partneris...

Nausėda pažiūrėjo google;

Nausėda pažiūrėjo google; portretas
o kas gi tie skiriamieji raštai?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių