Quantcast

G. Nausėda pokalbyje su Vokietijos prezidentu pabrėžė JAV ir ES dialogo būtinybę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda susitikime su Vokietijos prezidentu Berlyne ketvirtadienį pabrėžė, jog Europos Sąjungai (ES) būtina stiprinti dialogą su Jungtinėmis Valstijomis (JAV).

G. Nausėdos teigimu, būtina sutelkti dėmesį į bendrus globalius iššūkius ir kartu kurti globalius standartus, naujas technologijas, didinat kibernetinį saugumą bei užtikrinant patikimų investicijų pritraukimą.

„Būtina dėti visas pastangas, kad išlaikytume pozityvią darbotvarkę, ir tęsti bendradarbiavimą su JAV mums svarbiais klausimais“, – Prezidentūros pranešime spaudai cituojamas Lietuvos vadovas.

G. Nausėda ketvirtadienį pokalbyje su Franku Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) taip pat priminė Lietuvos poziciją, jog Astravo atominė elektrinė Baltarusijoje statoma pažeidžiant aplinkosaugos ir branduolinės saugos standartus ir tai kelia grėsmę ES šalių saugumui. Pasak Prezidentūros, aptarta Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacija su kontinentine Europa.

G. Nausėda taip pat paskatino Vokietijos įmones ieškoti galimybių plėsti investicijas į inžinerijos ir automobilių pramonės sektorių, taip pat IT, verslo paslaugų, finansinių technologijų srityse.

„Galime daugiau dirbti finansinių technologijų, investicinių fondų, žaliųjų finansų, kibernetinio saugumo srityse. Per pastaruosius metus sukūrėme patraukliausią teisinę aplinką finansinių paslaugų teikėjams regione“, – sakė šalies prezidentas.

Pirmoji ponia Diana Nausiedienė savo ruožtu su Vokietijos prezidento sutuoktine Elke Budenbender (Elke Biudenbender) aptarė socialinius projektus ir bendruomenių iniciatyvas, prie kurių veiklos ir tikslų jos prisideda.

Pastaruoju metu įtampos tarp JAV ir ES kyla dėl abipusių grasinimų įvesti importo muitus: iš JAV pusės – Europoje pagamintiems automobiliams, ES – amerikietiškoms prekėms. JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) taip pat kritikuoja Vokietiją dėl to, jog ši didžiausia Europos ekonomika nesiekia didinti gynybos biudžeto finansavimo iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), kaip įsipareigojusios visos Aljanso narės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kornelija (klaipeda/jungtine karalyste)

Kornelija (klaipeda/jungtine karalyste) portretas
Dziugu, kad toks sviesus zmogus atstovauja musu sali. Manau aptartos temos itin aktualios siandienai, tikekimes, kad lietuvoje su laiku atsiras vis daugiau gamybos imoniu ir tai sukurs daugiau darbo vietu, bei pakels ekonomikos lygi. Dziugu, kad buvo uzsiminta ir apie ekologini sauguma, siandiena yra zymiau saugesniu alternatyvu energetikai, kaip kad branduoline energija

Kremlinai vagys pasaulio lyderiai

Kremlinai vagys pasaulio lyderiai portretas
Uz kremlinus milijardierius kurie vagia is eiliniu rusu vagis, didesniu vagiu pasaulis nera mates.

Svarbiausia

Svarbiausia portretas
apginti oligarxus, korporacijas ir kitus vagius kad rusai neateitu. Nes tuomet bus p ys dec. Tep gera vokti kai aplink vėsi giesmes nepriklausomybei gieda demokratija žaidžia ir didiesiems netrukdo.Ojei čia tik šast ir ruskis..Ubagams kas? Nieko. O piniguočiams tai baisi nelaimė. Jiegi pasėme viska kas yr Lietuvoj.. Neduok Dieve, neduok..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių